Rahirha Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Napisano 27 Wrzesień 2007 Witam. Jak w temacie pytanie czy pogłębialiście wiedzę dotyczącą działań z okresu Powstania 1918-1919 w tym rejonie.Wiele tam się działo a informacij niestety niewiele.Może ktoś z forumowiczów jest na topie.Czekam na ciekawe posty ( obecnie sam dokładnie czytam książki dotyczące tego okrasu ) Z góry dzięki za wypowiedzi i pozdrawiam
Rahirha Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Napisano 29 Wrzesień 2007 Ale wtopa ! nikt nie posiada odrobiny wiedzy w tym temacie ? Dodam do miejscowości Nową Wieś Wielką k/Bydgoszczy i Złotniki Kujawskie. Pozdrawiam.
Debogora Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Byłeś w muzeum w Szubinie?Można się tam trochę dowiedzieć o powstaniu.Jeśli jeszcze nie czytałeś to polecam książkę Walki o Noteć"
Rahirha Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 Cześć. Dzięki za info. obecnie Czytam Powstanie Wielkopolskie 1918-1919"-Zarys Dziejów, Jest niezła. Postaram się zdobyć książkę o której piszesz ( może wiesz gdzie jest do uchwycenia bo wydanie pewnie leciwe )Oczywiście sprawdzę antykwariat i biblioteki. Pozdrawiam.
Debogora Napisano 1 Październik 2007 Napisano 1 Październik 2007 Książeczki poszukaj w Kuj-Pom Bibliotece Cyfrowej,jeśli jej tam nie znajdziesz to mogę przesłać na priva.
Rahirha Napisano 1 Październik 2007 Autor Napisano 1 Październik 2007 Debogora, czy możesz napisać z jakiej miejscowości jesteś ? Twój wybór, może się okazać,że mieszkamy po sąsiedzku. A czasem nowy kolo" od łopaty to najlepsze trafienie sezonu. Ja jestem z Bydzi
Debogora Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Mój rejon to okolice Kcyni.Jeśli interesują cię moneciaki a nie rozrywki, to możemy się dogadać.Ew.kontakt na priva.Pozdrawiam.
Debogora Napisano 2 Październik 2007 Napisano 2 Październik 2007 Ta książka jest w Wielkopolskiej Bibliotece Cyfrowej,a nie w Kuj-Pom.Za pomyłkę przepraszam.http://www.wbc.poznan.pl/dlibra/results?action=SearchAction
Rahirha Napisano 2 Październik 2007 Autor Napisano 2 Październik 2007 Cześć. Debogra, raczej jestem za drobnicą, wobec czego zawsze możemy się dogadać jak masz ochotę to daj cynk na gg 5450379Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.