magneto33 Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 czy ktoś moze wie ile wyprodukowano sztuk magazynków do STG 44 z biciami MP43 a ile z MP44bo technicznie uważam nie bylo żadnej roznicy i co oznaczaja bicia fxo pozdrawiam
Kaligari Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 fxo to kod producenta a jesli chodzi o ilosc to-kogo to interesuje?Ja wychodze z zalozenia ze na kazda 44 przypadalo 7 magazynków,ale naturalnie(i to pragne szczególnie podkreslic)moge sie mylic-czysta spekulacja:))) fxo C.G. Haenel, Waffen- u. Fahrradfabrik, Suhl
dziadziu Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 widziałem magazynek do MP 43 z biciem 42 czyżby to rok produkcji?
bjar_1 Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Bo pewnie był to magazynek od MKb-42, sam kiedyś jeden miałem...
dect Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 @ magnetoTego sie nie da okreslic. Mozna tylko domniemywac bardzo malo dokladnej liczby magazynkow. Jak Ci bardzo zalezy to jak wroce do Polski to pogrzebie w zrodlach :) Zrodla podaja jeszcze, ze bywaly okresy, ze byl to towar dosc mocno deficytowy.Pudelka" magazynkow robilo 9 firm: qnw, gqm, fxo, qlw, bte, kur, qlv, ayf i cxt. Pomijajac bardzo wczesne oznaczenia to w powszechnym uzyciu byly magazynki z 7 roznymi biciami. Same pudelka byly przez cala wojne identyczne (pomijajac malenkie partie z poczatku i konca wojny).Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.