Skocz do zawartości

Nowe prawo dla rekonstruktorów

Rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Od 1 października zaczynają obowiązywać nowe przepisy dotyczące replik broni! Ale dzieje się to w Anglii, nie w Polsce ;-) czy to oznacza, że o pmach z firmy modelguns mozemy sobie w Polsce tylko pomarzyc? Przeczytajcie info na ich stronie: http://www.modelguns.co.uk/uk-vcr_bill.htm
Napisano
Eeee nie ma tragedii to prawo tyko obowiazuje w UK a posiadanie
nie jest zabronione tyko trzeba byc zarejestrowanym w jakiejs grupie rekonstrukcyjnej.
Nie siejta fermentu Pany ;)
Napisano
Please note this information is only relevant for customers in the U.K"

Albo piszac poprzedniego posta powyzsze przeoczylem albo jeszcze tej notki tam nie bylo - tak czy siak sprzedaz wysylkowa dziala tak jak dzialala wiec moje sarkanie bylo niepotrzebne :)
Napisano
Albo piszac poprzedniego posta powyzsze przeoczylem albo jeszcze tej notki tam nie bylo - tak czy siak sprzedaz wysylkowa dziala tak jak dzialala wiec moje sarkanie bylo niepotrzebne :)"

Dect zobacz o której godzinie go pisałeś :) 3:05 :D
Masz cholernie dobre usprawiedliwienie :D
Ja o tej porze śpię ;)
Pozdrawiam
Napisano
Odejmij godzine bo siedze teraz w Anglii :) i taka godzina zdarza mi sie wracac z pracy..."

No :) ja troszkę dalej na zachód Irlandię okupuję :D
ale do tak późna nie robie :P
Pozdrawiam emigranta :D
Napisano
Nowe prawo w UK dotyczy nie tylko replik broni ale także: od dzisiaj, żeby kupić noż, kuszę i wiatrówkę trzeba mieć 18 lat! Ciekaw jestem jaki by się krzyk w Polsce podniósł gdyby takie prawo wprowadzono. A tak serio mówiąc, to to prawo nie jest głupie - bo po co 16 latkowi nóż? Tylko po to żeby kogoś dziabnąć, bo w kuchni chyba nie sieka cebulki?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie