Skocz do zawartości

Poszukiwania monetek - pytanie

grand21

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Hej !
Kupiłem sobie ACE 250. Wcześniej mialem jabelka ( :P ) i szukałęm głównie militarki ale sami wiecie jak jest z jabelkiem więcej kopania niż to warte. Teraz chciałbym poszukać troche monet, ale gdzie najlepiej szukać .. ? Prosze o jakieśw skazówki. Dodam że jestem z terenów dolnego śląska
Napisano
Cześć. Proponuję pola, stare drogi, dukty leśne, okolice karczm,młynów, itp. w końcu trafisz na coś co określisz super miejscówką. Ponadto popatrz na stare mapy i nowe, sam dojdziesz do odpowiednich wniosków. Generalnie wychodzą dość często a super strzały raz na rok. Pozdrawiam i powodzenia.
Napisano
Witam. Dolny Śląsk powiadasz? Pierwsze lepsze pole w jakiejś starej wsi może dać Ci sporo radości. Oczywiście uzyskaj wcześniej zgodę właściciela pola. Jeśli pole nie było jeszcze czesane", to z obliczeń niektórych użytkowników tego Forum, powinno Ci wyjść" ok 100 monet z hektara :). W 70% będą to niemieckie fenisie z lat 30-tych i 40-tych, 29 % będą to PRL ki oraz moniaki współczesne a tylko jedna będzie ciekawa. Tyle statystyk :) Życzę sukcesów i pozdrawiam.
  • 3 weeks later...
Napisano
100 monet z ha pięknie to wygląda.... w teorii. Chyba, że faktycznie niemiaszki siały mońcami po polach. Na mazowszu troszkę gorzej: 1,5ha przeczesałem z piszczałką wyciągnąłem około 20 w tym 5 PRL dwie z dwudziestolecia reszta starsza. Kopiąc każdy sygnał. Myślę, że podawanie jakichkolwiek cyferek w tym kontekście mija się z celem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie