grand21 Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 Hej ! Kupiłem sobie ACE 250. Wcześniej mialem jabelka ( :P ) i szukałęm głównie militarki ale sami wiecie jak jest z jabelkiem więcej kopania niż to warte. Teraz chciałbym poszukać troche monet, ale gdzie najlepiej szukać .. ? Prosze o jakieśw skazówki. Dodam że jestem z terenów dolnego śląska
pokemon Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Polecamy wyszukiwarkę (na dole forum). Takich wątków było do boleści...
Rahirha Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Cześć. Proponuję pola, stare drogi, dukty leśne, okolice karczm,młynów, itp. w końcu trafisz na coś co określisz super miejscówką. Ponadto popatrz na stare mapy i nowe, sam dojdziesz do odpowiednich wniosków. Generalnie wychodzą dość często a super strzały raz na rok. Pozdrawiam i powodzenia.
Pablo02 Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Witam. Dolny Śląsk powiadasz? Pierwsze lepsze pole w jakiejś starej wsi może dać Ci sporo radości. Oczywiście uzyskaj wcześniej zgodę właściciela pola. Jeśli pole nie było jeszcze czesane", to z obliczeń niektórych użytkowników tego Forum, powinno Ci wyjść" ok 100 monet z hektara :). W 70% będą to niemieckie fenisie z lat 30-tych i 40-tych, 29 % będą to PRL ki oraz moniaki współczesne a tylko jedna będzie ciekawa. Tyle statystyk :) Życzę sukcesów i pozdrawiam.
Savek Napisano 12 Październik 2007 Napisano 12 Październik 2007 100 monet z ha pięknie to wygląda.... w teorii. Chyba, że faktycznie niemiaszki siały mońcami po polach. Na mazowszu troszkę gorzej: 1,5ha przeczesałem z piszczałką wyciągnąłem około 20 w tym 5 PRL dwie z dwudziestolecia reszta starsza. Kopiąc każdy sygnał. Myślę, że podawanie jakichkolwiek cyferek w tym kontekście mija się z celem...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.