RayanPeter Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2007 Moze znajdzie sie jakas bratnia dusza na wspolne wypady po okolicy?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 29 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2007 hehehe suuuuuper Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m72 Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 witam w ok piaseczna i konstancina nic niema ciekawego poza łuskami i smietnikiem w ziemiankach z I w. i urwiłapki w lasach ( okolica Zabieńca, duzo okopów ). Ale z dugiej strony co świeże powietrze to co innego :) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 30 Wrzesień 2007 Share Napisano 30 Wrzesień 2007 Witam.Koledze raczej chodziło o wspólny wypad.A że tam nic ciekawego nie ma to bym się spierał.Piaseczno to nie moje okolice.Jestem z Bródna.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 1 Październik 2007 Share Napisano 1 Październik 2007 Well... się pozwolę nie zgodzić z Kolegami. Zdarzało mi się zbierać łuski w okopach na skarpie pomiedzy Słomczynem a Konstancinem (dawno temu i bez wykrywki, tutejszy jestem). Wiem gdzie zleciał 1915 rosyjski samolot (wg opowiesci dziadka kolegi, grób lotnika" jest tam ciągle), a jak byłem tutejszym lesnikiem - widziałem resztki ziemianek, podobno po jakimś polskim lotnisku. (?? opowieść ówczesnego gajowego).No i sa jeszcze resztki cmentarzyka z I WŚ, Rosjanie i Niemcy - tylko nazwiska jakieś takie polskie po obu stronach... pzdrwKuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 2 Październik 2007 Autor Share Napisano 2 Październik 2007 Witam.Faktycznie Konstancin i okolice na piewrszy rzut oka nie sa za ciekawym miejscem do poszukiwan, głównym problemem jest tu dosc szybko postepujace zasiedlanie fantodajnych miejscowek..Co do skarpy to fakt sa ziemianki i to bardzo wyrazne ale nic w nich nie ma poza luskami.Co do lotniska to sa dwie opcje. Jedna historyjka mowi ze bieglo wzdloz drogo Konstancin-SłomczynA druga ze znajdowalo sie na polach obok opuszczonej bazy radarowej za Oborami.A co do ciekawych miejscowek to:Zabieniec+Czarnow partyzantkaPiaski+Cieciszew I wojenka dosc krwawa bitwaPola poniemieckie okolice gassow (dach szkoly zbudowany z umocnien z I wojny)Kabaty wiadomo.i duzo duzo innych ciekawych.dosc ciekawe info http://www.sktk.eua.pl/traper/strona_startowa/miejsca.htmNo ale wracajac do tematu watku, szukam osob o podobnych zainteresowaniach na wspolne poszukiwania.Okaul mozesz dac troche wiecej info o tym samolocie?? na prv. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Skarpa - a wiesz może co to było? Linie transzei sa pewno widoczne do dzisiaj, skierowane na wschód -zapewne niemieckie tylko która wojna? To co ja znajdywałem za dzieciaka" to były radzieckie luski lotnicze.Lotnisko - tego by się pewno można było dowiedzieć gdzie było dokładnie... moje" ziemianki były dość blisko wspomnianej drogi - w lesie. tyle że sa starsze niż on. Pewno samo lotnisko znajdowało się na obszarze obecnego lasu.Samolot... well, jeśli wiesz gdzie jest tzw modrzewiowa dolina" za stara gajówką Niteckiego - to plus minus tam. Myślę że jeszcze bym to miejsce potrafił znależć. Info zasłyszałem mniej więcej w późnych latach siedemdziesiątych od dziadka kumpla, nawet kiedyś z bratem zrobiliśmy mu krzyż ze sklejki. Dziadek twierdził że wydarzyło się to w 1915, ok 80roku walał się tam jeszcze jakiś element jakby wlotu powietrza, nitowany i raczej stalowy, nie sądzę żeby to z samolotu, ale... Może jest gdzieś na necie listar strat lotnictwa, i może coś rzeczywiście spadło w okolicach? Jakby poczesać wykrywką - może jakieś okucia by się trafiły? Aha - z konstancińskich ciekawostek: gdzieś czytałem że podczas pierwszej wojny jakiś Zeppelin rzucił dwi bomby na most w Skolimowie, nie trafiając zresztą.pzdrwKuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 Raczej I wojna. Co do zastosowania umocnien na Skarpie Oborskiej nie mam zielonego pojecia.Kilkanascie dołów o wyraznym prostokątnym lształcie i tego samego gabarytu, głebokośc do 2 m z wyraznym wejsciem z jednej str.Co dziwne niektóre umiejscowione na dosc ostrych pochyleniach.Ciekwy obiekt jest przy starym dworku blizej zjazdu na Obory od str Słomczyna.Znajduje sie ziemianka dosc duzych gabarytów z cegły bardzo solidnie wykonana, posiadala drzwi stalowe dosc masywne na których zachował sie napis ( Uwaga materiały wybuchowe) lub ( materiały łatwopalne ) nie pamietam dokladnie.I bardzo ciekawym miejscem jest cmentarzyk na srd pola w tej okolic.Okaul dzieki za info;)) jezeli cos uda sie namierzyc to dam znać.Ps.Druga spr. doszly mnie sluchy ze w lesie na oborach jest miejsce gdzie na wysokosci okolo 2,5 na drzewach sa wyryte gwiazdy davida.ciekawe...pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaul Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 A te gwiazdki Dawida to gdzie własciwie?Bo cały las Oborski powstał z powojennych zalesień, po eformie" rolnej...w/w gwiazdek jest dość na kazdym garazu na Grapie na-spryaowanych, takze moze to wyczyn jakichś dawniejszych dzieciaków.dawaj na priv po prostu pokaze Ci ta samolotowa miejscowke.K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 3 Październik 2007 Autor Share Napisano 3 Październik 2007 Okaul zoabcz prv.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 3 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2007 Ponawiam zaproszenie na wspolne wypady.Moze jednak ktos sie pokusi.Okaul dzieki za namiary ale niestety nie mialem czasu spr. napewno bedziesz pierwsza osobą która dostanie wyniki.Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 4 Grudzień 2007 Share Napisano 4 Grudzień 2007 Witam. w niedziele mogę posmigać w tym rejonie , ciekawy teren.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 5 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2007 Jezeli pogoda sie utrzyma to z checia sie spotkam.Masz moze jakies pomysly co do miejsca??Ja mam dobry namiar na poletko gdzie wyskakuja boratynki i inne smieszne kopiejki. Ale otro juz przeszukany przez nieznanych mi poszukiwaczy.Ale sam trafilem tam ostatnio 10 srebnych kopiejek i troche innych monetek .Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 5 Grudzień 2007 Share Napisano 5 Grudzień 2007 Witam. Na twoje tereny pomysłu nie mam ale jak znasz rejon to się trochę pokręcimy i coś hitowego wytypujemy.Poletko z boratynkami ciekawe, można poprawić po fachowcach-pół godzinki i będziemy wiedzieli czy na nim zostajemy czy się przemieszczamy.Kolega właśnie zameldował na tele że też by pośmigał.Proponuję godz. 9, gdzie podjechać-jadę z wilanowa.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 6 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2007 Od strony wilanowa.;)Wjezdzacie do Konstancina, jadac główna ulica (warszawska) mijacie przejazd kolejowy. Po lewej stronie za przejazdem jest dosc duzy parking. ( jakis sklad budowlany itp. odrazu przy torach)Mysle ze mozemy sie tam umowic o 9.00-9.30 w niedziele. Bede czerwona mazda 323. Na 100% potwierdze w sobote. Jak jakies pytania to na GG 6494643Na militarke to raczej nie ma co liczyc,ale kto wie;) wrazie co przebijemy sie na Żabieniec kolo piaseczna sa tam duże okopy ale ja nic jeszcze tam nie kopalem.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 6 Grudzień 2007 Share Napisano 6 Grudzień 2007 Witam.Jesteśmy 9 30 na parkingu.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 7 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2007 Niestety plany musza sie zmienic.Możliwa godzina spotkania w niedziele przesunela sie na 11.00Przepraszam za zmiany, ale sila wyzsza.Jezeli ktos ma ochote przyjechac wczesniej to na prv moge dac namiar 1 miejscowki. I dojade.Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 7 Grudzień 2007 Share Napisano 7 Grudzień 2007 ok 11, jak by zaszły zmiany to już na gg 9237873.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 10 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2007 I jak tam?? udało sie cos jeszcze pozniej?Mysle ze wypad mimio ze niczym nas nie zaskoczyl, byl udany.Dzieki za spotkanie i mysle ze jeszcze gdzies wyskoczymy.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ja20 Napisano 19 Grudzień 2007 Share Napisano 19 Grudzień 2007 ja jestem Chętny na wspólny wypad.Bywam czasem w Wawie i pokopał bym chętnie.tylko nie posiadam własnego transportu.Jeśli jest możliwość dojechania na miejsce autobusem miejskim, albo ktoś by mnie mógł odebrać samochodem z miejsca gdzie będę mógł dojechać to chętnie.Mam smętka i planuje coś jeszcze na drobnice dokupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 19 Grudzień 2007 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2007 Jezeli dobrze pojdzie to w ta sobote o okolo 8.00 bede w Centrum na jakies 10 min wiec moge cie zabrac. Pozniej jade na moje drobnicowe pola, moze bedzie jeszcze jeden kolega z forum.Jak cos to na prv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 18 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2008 Może ktoś chetny na sob/niedz. pobobrować w carskich guzikach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UNIRG Napisano 20 Styczeń 2008 Share Napisano 20 Styczeń 2008 WitamJeśli znów będziecie planowac jakiś wypadzik to chciałbym się z wami zabrać.GG 1371113 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RayanPeter Napisano 20 Styczeń 2008 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2008 nast. sob/niedz. Dam znac wczesniej pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UNIRG Napisano 26 Styczeń 2008 Share Napisano 26 Styczeń 2008 Dzięki chłopaki za wspólny wypadzik.Do następnego razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.