moron Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Napisano 23 Wrzesień 2007 jakby ktos byl ciekawy to mam informacje o batalionie ktory dzialal w okolicach woj.Lubelskiego
cplstahl Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 napisz chociaż co za batalion i gdzie działał
szmarut23 Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 No to dawaj na maila lub napisz na maila jak te informacje można od ciebie zdobyć i co to za informacje :DPozdro
moron Napisano 24 Wrzesień 2007 Autor Napisano 24 Wrzesień 2007 informacje sa tajne ale tyle napisalemproblemy i pytania dotyczace dziejow oddzialu partyzanckiego mullera op 35prawidlowe wyjasnienie dziejow oddzialu partyzanckiego mullera wymaga uzyskanie odpowiedzi na nastepujace pytania 1.poczatki oddzialu.na ogol podaje sie,ze powstanie oddzialu zwiazane bylo z zamiarem uderzenia na wiezienie w radzyniu w celu odbicia aresztowanych.w zwiazku z tym komendant obwodu zarzadzil koncentracje ludzi z rejonow do lasu kolo zbulitowa. nie chce mi sie dalej pisac ;d
mauser29 Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 moron ja jestem zainteresowany tym tematem. zwłaszcza interesuje mnie akcja likwidacji kata podlasia" w Wohyniu. jak coś to poproszę na priva
moron Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 problemy i pytania dotyczace dziejow oddzialu partyzanckiego mullera op 35prawidlowe wyjasnienie dziejow oddzialu partyzanckiego mullera wymaga uzyskanie odpowiedzi na nastepujace pytania 1.poczatki oddzialu.na ogol podaje sie,ze powstanie oddzialu zwiazane bylo z zamiarem uderzenia na wiezienie w radzyniu w celu odbicia aresztowanych.w zwiazku z tym komendant obwodu zarzadzil koncentracje ludzi z rejonow do lasu kolo zbulitowa.zwolano ja na 06.09.43r. date te potwierdza zamieszczony w t.11 zwz i ak w okregu lubelskim"/s.134-135/ dokument.zgrupowanie to przeszlo nastepnie do m.żelizna,gdzie 11.09 miano pozostawic pod bronia ponad 20-osobowa grupe,ktora wg.relacji-dala poczatek oddzialowi partyzanckiemu.czy istotnie tak przedstawialy sie poczatki oddzialu.b.zastepca komendanta obwodu radzyn podlaski. jan zaloga /ostrozny"/ znowu ws swojej relacji potwierdzonej szczegolowym ustosunkowaniem sie do niej b. referentki wsk
jaca2003 Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Skoro jak piszesz informacje są tajne to wyjaśnij dlaczego zatytuowałes wątek Jakby ktoś był ciekawy?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.