Szefo Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Napisano 18 Grudzień 2003 Jak najlepiej czyścić denka łusek z rdzy żeby odsłonić bicie i go nie uszkodzić, oczywiście w zależności od rodzaju metalu z którego łuska jest wykonana.
kloki Napisano 18 Grudzień 2003 Napisano 18 Grudzień 2003 Ja zardzewiałych łusek nie zbieram (na nich bicia raczej po czyszczeniu nie ma :) ) Łuski mosiężne zaś czyszczę na wiertarce i fajnie wychodza bicia..
Gość Napisano 19 Grudzień 2003 Napisano 19 Grudzień 2003 Na stalowych czasem coś wyjdzie np. na dwudziestkach, ale z reguły pojedyńcze literki. Metoda czyszczenia to autoliza + szczotka druciana.Pozdrawiam
Gość Napisano 3 Styczeń 2004 Napisano 3 Styczeń 2004 Ja mam kilka sposobow. Te bardzo zardzewiale to najpierw sztotka z drutem mosieznym? na wiertarce i szlifuje dupe luski :) , jak sa ladniejsze stany to zmywak do naczyn i ta szorstka strona nie gabka w wodzie zanurzona i przyciskamy do luski zamknietej w wiertarce i krecacej sie. Blysk jak nowka :) Radze wczesniej zbic splonke bo po nagrzaniu moze pyknąć :)
Szefo Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Napisano 5 Styczeń 2004 pisałem łuski nie naboje, ale spłonki i tak sprawdzam:)dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.