Szefo Napisano 18 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2003 Jak najlepiej czyścić denka łusek z rdzy żeby odsłonić bicie i go nie uszkodzić, oczywiście w zależności od rodzaju metalu z którego łuska jest wykonana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kloki Napisano 18 Grudzień 2003 Share Napisano 18 Grudzień 2003 Ja zardzewiałych łusek nie zbieram (na nich bicia raczej po czyszczeniu nie ma :) ) Łuski mosiężne zaś czyszczę na wiertarce i fajnie wychodza bicia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 Na stalowych czasem coś wyjdzie np. na dwudziestkach, ale z reguły pojedyńcze literki. Metoda czyszczenia to autoliza + szczotka druciana.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Ja mam kilka sposobow. Te bardzo zardzewiale to najpierw sztotka z drutem mosieznym? na wiertarce i szlifuje dupe luski :) , jak sa ladniejsze stany to zmywak do naczyn i ta szorstka strona nie gabka w wodzie zanurzona i przyciskamy do luski zamknietej w wiertarce i krecacej sie. Blysk jak nowka :) Radze wczesniej zbic splonke bo po nagrzaniu moze pyknąć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szefo Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 pisałem łuski nie naboje, ale spłonki i tak sprawdzam:)dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.