Skocz do zawartości

Bitwa pod Svidnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy może ktoś wie kiedy dokładnie i czy w ogóle odbędzie sie rekonstrukcja bitwy w Dolinie Śmierci (o przełęcz dukielską) w miejscowości Kapisova na Słowacji
Napisano
Zgodnie ze stroną miasta w październiku ma się odbyć wspomniana przez Ciebie coroczna rekonstrukcja. Szczegółów nie napisali. Ale jak wynika ze zdjęć z poprzednich lat to jest kameralna impreza z max 15 Niemcami".
Napisano
Wielkie dzięki za odpowiedź

Co do kameralnej imprezki to chyba nie jest całkiem prawda, byłem tam w ubiegłym roku i wcale to nie była kameralna imprezka. Było tam dziesiątki Niemców różnego rodzaju pojazdów poprzez motocykle, wozy pancerne rowery, masa żołnierzy w radzieckich mundurach oraz sprzętem jak również współczesne pojazdy wszelkiej maści. Relację z tej imprezy nadawało dwie słowackie telewizje a obserwatorów widzów było podobno 7 tysięcy. Żołnierzami byli autentyczni Niemcy, Austriacy, Słowacy i autentyczni Rosjanie. Rozmawiałem z nimi. Na granicy w Barwinku spotkałem chłopaków którzy już o godzinie 8 rano jechali tam w oryginalnych niemieckich mundurach z oryginalną niemiecką bronią i samochodem z lat wojny. Napisałem ten post z prośbą i pytaniem i wielkie dzięki za odpowiedź bo nigdzie nie ma daty tej imprezy a w tamtym roku trafiłem tam przypadkiem. Jeszce jedno w ubiegłorocznym numerze gdzieś pod koniec 2006 ODKRYWCY jest cała galeria zdjęć z tego widowiska.

Jeszcze raz wielkie dzięki
Robert_2006
Napisano
Witam . Też tam byłem w tamtym roku , ale podobno nie jest to impreza coroczna - i z tego co wiem to chyba jej w tym roku nie bedzie . Pozdr.
Napisano
Witam . Też tam byłem w tamtym roku , ale podobno nie jest to impreza coroczna - i z tego co wiem to chyba jej w tym roku nie bedzie . Pozdr.
Napisano
  • 1 year later...
Napisano
Ponawiam pytanie o Rekonstrukcję tej samej bitwy ale w tym roku 2009. Może ktoś wie coś na ten temat. Co prawda jesto dopiero w paźdxierniku, ale może już coś wiadomo

dzięki wszystkim
Napisano
a jeszcze przy okazji jedno pytanie d wszystkich a może do ADMINA

Dawno już tu nie zaglądałem, czy się coś zmieniło?.
Mianowicie jak zakładam nowy post i wysyłam go a zrobiłem to dzisiaj juz 3 razy to jest koniec. Niem atych nowych postów. Akiedy sam odpowedziałem na swoj stry post to sie pojawiło.

Pomożecie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie