Robert_2006 Napisano 23 Wrzesień 2007 Autor Napisano 23 Wrzesień 2007 Czy może ktoś wie kiedy dokładnie i czy w ogóle odbędzie sie rekonstrukcja bitwy w Dolinie Śmierci (o przełęcz dukielską) w miejscowości Kapisova na Słowacji
Mistrzu Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Zgodnie ze stroną miasta w październiku ma się odbyć wspomniana przez Ciebie coroczna rekonstrukcja. Szczegółów nie napisali. Ale jak wynika ze zdjęć z poprzednich lat to jest kameralna impreza z max 15 Niemcami".
Robert_2006 Napisano 25 Wrzesień 2007 Autor Napisano 25 Wrzesień 2007 Wielkie dzięki za odpowiedźCo do kameralnej imprezki to chyba nie jest całkiem prawda, byłem tam w ubiegłym roku i wcale to nie była kameralna imprezka. Było tam dziesiątki Niemców różnego rodzaju pojazdów poprzez motocykle, wozy pancerne rowery, masa żołnierzy w radzieckich mundurach oraz sprzętem jak również współczesne pojazdy wszelkiej maści. Relację z tej imprezy nadawało dwie słowackie telewizje a obserwatorów widzów było podobno 7 tysięcy. Żołnierzami byli autentyczni Niemcy, Austriacy, Słowacy i autentyczni Rosjanie. Rozmawiałem z nimi. Na granicy w Barwinku spotkałem chłopaków którzy już o godzinie 8 rano jechali tam w oryginalnych niemieckich mundurach z oryginalną niemiecką bronią i samochodem z lat wojny. Napisałem ten post z prośbą i pytaniem i wielkie dzięki za odpowiedź bo nigdzie nie ma daty tej imprezy a w tamtym roku trafiłem tam przypadkiem. Jeszce jedno w ubiegłorocznym numerze gdzieś pod koniec 2006 ODKRYWCY jest cała galeria zdjęć z tego widowiska. Jeszcze raz wielkie dziękiRobert_2006
stwp Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Witam . Też tam byłem w tamtym roku , ale podobno nie jest to impreza coroczna - i z tego co wiem to chyba jej w tym roku nie bedzie . Pozdr.
stwp Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Witam . Też tam byłem w tamtym roku , ale podobno nie jest to impreza coroczna - i z tego co wiem to chyba jej w tym roku nie bedzie . Pozdr.
Robert_2006 Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Napisano 24 Sierpień 2009 Ponawiam pytanie o Rekonstrukcję tej samej bitwy ale w tym roku 2009. Może ktoś wie coś na ten temat. Co prawda jesto dopiero w paźdxierniku, ale może już coś wiadomodzięki wszystkim
Robert_2006 Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Napisano 24 Sierpień 2009 a jeszcze przy okazji jedno pytanie d wszystkich a może do ADMINADawno już tu nie zaglądałem, czy się coś zmieniło?.Mianowicie jak zakładam nowy post i wysyłam go a zrobiłem to dzisiaj juz 3 razy to jest koniec. Niem atych nowych postów. Akiedy sam odpowedziałem na swoj stry post to sie pojawiło. Pomożecie?
boyen75 Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 Z tego co wiem to odbywa sie ona co 2 lata ,wiec w tym roku chyba jej nie bedzie
Robert_2006 Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Napisano 24 Sierpień 2009 a może wiesz co robię źle przy zakładaniu nowego postu chociaż tam nie ma jak popełnić błędua za odpowiedź wielkie dzięki
woytas Napisano 24 Sierpień 2009 Napisano 24 Sierpień 2009 moderatorzy musza aakceptowac Twoje posty - po 15 juz tego robic nie musza
Robert_2006 Napisano 24 Sierpień 2009 Autor Napisano 24 Sierpień 2009 no tak ale identyfikator jest ten sam. Tylko kwestia założenia nowego posta, bo odpowiadanie na swoje stare to nie jest rozwiązanieale i tak dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.