Skocz do zawartości
  • 0

Prośba o id.dziwnego zbiornika

anty-szkodnik przysypywacz

Pytanie

Napisano
Witam.Przy okazji pogłębiania bagna,kolega wydobył takie dwa zbiorniki.Długośc zbiornika to około 50 cm,z jednej strony zakończony korkiem ,a z drugiej trójnikiem mosiężnym 3/8 cala.Na zbiorniczkach pozostałości farby,koloru czerwonego -podkład,kolor niebieski wierzch zbiornika.(Nie pytałbym o te zbiorniki ,jednak z tego miejsca wyciągnięte były inne rzeczy ,z którymi nie było kłopotu z identyfikacją.Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Przy okazji pogłębiania bagna,kolega wydobył takie dwa zbiorniki.Długośc zbiornika to około 50 cm,z jednej strony zakończony korkiem ,a z drugiej trójnikiem mosiężnym 3/8 cala.Na zbiorniczkach pozostałości farby,koloru czerwonego -podkład,kolor niebieski wierzch zbiornika.(Nie pytałbym o te zbiorniki ,jednak z tego miejsca wyciągnięte były inne rzeczy ,z którymi nie było kłopotu z identyfikacją.Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Napisano

Mam jeszcze pytanie do kolegi slota.Dałem niedawno do id.zawór znaleziony niedaleko od miejsca znalezienia tych butli(odległość ok.1 km.).Zawór był wykręcony z jakiegoś pojazdu i tak go odkopałem.Niestety do końca nie udało się znaleść odpowiedzi na pytanie od czego mógł być.Może kolega mógłby obejrzeć i ocenić czy to część od samolotu.Pzdr Jac.

Napisano
witam niestety nie kojarzę tego zaworu lecz nie wykluczam pochodzenia z jakiegoś samolotu, większość części lotniczych niemieckich ma wybity numer i na poczatku litery fl......
Napisano
witam ! jest to butla tlenowa z niemieckiego samolotu o pojemności ok. 2 litrów. me109 miał takich butli9 sztuk w prawym skrzydle. niebieskim kolorem oznacza się tlen .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie