Skocz do zawartości

co lepsze na kolor i monety ?

bali

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
może podpowiecie co jest leprze na kolor i monety : TESORO - CORTEZ, GARRET - GTI2500, FISHER - CZ-3D, MINELAB - EXPLORER SE. czy ta WIELOCZĘSTOTLIWOŚCIOWOŚĆ w EXPLORER SE jest rzeczywiście taka przydatna ?
pozdrawiam
Napisano
Jeśli to Twoja 1 wykrywka to chyba źle zachynasz!!! Na początek kup sobie ACE250 lub Fischera F4 na kolor i monety są to bardzo dobre wykrywki. Jeśli się wciągniesz później pomyślisz o czymś bardziej skomplikowanym.
Napisano
Z tych wymienionych to chodziłem z tesoro de leonem uproszczona wersja corteza i quatrro uproszczona chyba wersja explorera. De leon mniejszy zasięg ale szybszy i dokładniejszy w namierzaniu, bardzo lekki, quatro wieloczęstotliwościowy świetny zasięg ale zapomnij o machaniu cewką szybciej niż wolno, zapomnij też o precyzji namierzania, ma wolna reakcję na cel, nadaje sie za to na przeszukane miejscówki innymi sprzętami, a i ręka na początku może boleć. Myślę wymienieni przez Ciebie starsi bracia wykrywaczy o których pisałem mogą mieć podobne zalety i wady.
Ale najlepiej posłuchaj rady kolegi ColdDemons.
Napisano
Cześć.

Ja mam doświadczenie z Solarisem i Garretem GTI 2500.

Solaris jest fajny ale lubi żelazo, i zanim połapiesz sie o co chodzi trochę czasu minie.

Natomiast GTI 2500 to bajka, prosty w obsłudze, no i dobra dyskryminacja. Praktycznie nie kopiesz nic z żelaza jeżeli nie chcesz, tylko kolorek.

Tylko jest jeden mankament: nie jest tani.
Napisano
Witam :) Się wtrące:)

Powiem ,tak ;
Ze każdy z tych i innych bedzie najlepszy? Ale pod jednym warunkiem;?
Ze poświecisz mu dośc sporo czasu,i nie bedziesz zmieniał ,co rok ,to coś innego:)

pozdrawiam i powodzenia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie