Skocz do zawartości

6 października - ognisko

Grzechotnik

Rekomendowane odpowiedzi

Wszelkiej braci poszukiwawczo eksploratorskiej wiadomym czynimy, iż skoro dnia 10 miesiąca października, roku 2007, stuknie mi taka okrągła rocznica, (która z kolei to już przemilczę) więc ogłaszamy co następuje:

Wszystkich poszukiwaczy, eksploratorów i miłośników jak i innsze osoby które nam sprzyjają, zarówno tych którzy znani mi są osobiście jak i tych których jeszcze nie znam, a których poznać mam nadzieję, nie tylko Tych z Wrocławia, Brzegu, Gdyni, Gdańska, Torunia, ale i Tych z innych miast których nie wymieniłem a którzy w okolicy będą lub przybyć będą mieli ochotę na owe ognisko zapraszam.
Kopać grzebać, pić, gwarzyć, opowieści snuć, integrować się i przyjacielskie więzi zacieśniać będziem a trzeźwieć zaś dnia następnego przy łopacie nam przyjdzie:).
Ognisko owe wstępnie planowane jest w okolicy zwanej Rybaczówką w lasach Kotowickich nad zalewem Junkers, kilka kilometrów na południe od Wrocławia położonej, w sobotę dnia 6 października anno domini 2007. Ognisko tuż przed zapadnięciem zmroku rozpalić zamierzamy, albowiem wcześniej na okolicznych polach kopać zamierzamy na co wszystkich takoż zapraszamy. Wskazane zabranie namiotów i śpiworów chyba, że ktoś prastarym obyczajem przy ognisku spać zamierza albo i ani myśli oka zmrużyć ino do bladego świtu się bawić.
Płeć nadobną a powabną zabrać polecamy, coby zabawę przyjemniejszą czyniły i mroki nocy rozświetlały i ubarwiały, takoż miody wszelakie, piwa wina i insze trunki w stosownej ilości zabrać można bo i one jak wiadomo podobnie czynią a podobnie jak płci pięknej nigdy ich za dużo.
Wiadomym także czynimy iż wszelakie swary i niesnaski jakie pomiędzy bracią przybyłą by istniały na czas ogniska w zapomnienie pójść mają. Takoż bójki wszelakie, burdy pijackie, narzekanie, marudzenie, psioczenie na pogodę komary czy inne tałatajstwo latające i pełzające widziane mile nie będą.
Występki przeciw powyższemu jak i politykierstwo wszelakie, pod karą batów dziesięciu trzonkiem fiskarsa, publicznie na gołą rzyć, przez imć kolege Palacza natychmiast wypłaconych, karane bezwzględnie będzie.

Grzechotnik

Ps. sprawy organizacyjne imć Sir Piotr na forum IOH widziany w swym ręku trzymać będzie.

• 2 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie