Skocz do zawartości

solaris vs szlaka-żużel"

dariusy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam problem,w pewnym ciekawym miejscu jest warstwa okolo 10 cm ziemi ,pod nia warstwa szlaki i znowu ziemia.Fakt faktem bylem w tym miejscu kiedy bylo juz pozno,tak wiec nie kombinowalem za bardzo.Solaris po prostu oszalal,duzo sygnalow o zmiennym tonie,i co chwila inny kwadracik.Wogole problem mialem z dostrojeniem do gruntu,ale jak juz dostroilem to i tak by nic mi nie dalo.Dyskryminacja na maxa i po dostrojeniu do gruntu, pokretlo lekko w prawo i dalej to samo bylo.Szukalem na dynamiku.Nie wiem jakby sie zachowal na statyku.Moze ktos mial podobny problem i jakos sobie poradzil???
Napisano
No wlasnie ja tez od jakiegos czasu szukam solarisem (tryb dynamiczny trojtonowy), i nie powiem w czystszym terenie to jest po prostu zaj.. ,ale na zasmieconych polach lapie mase roznych sygnalow glownie male zelazo , co powoduje ze poszukiwania na polach sa bardzo uciazliwe . Dodam ze kombinowalem z ustawieniami korekcja zelaza 2 , dyskryminacja max i czulosc troche ponad polowa zakresu , pomimo to wykrywacz lapie mase sygnalow , wrecz prawie ze nie ma chwili ciszy . Mialem na testach tesoro deleona i bylo to samo . Czy w dynamicznych wykrywkach tak po prostu jest ze sie czlowiek nakopie i nawk..wia na zasmieconym terenie , czy to normalne ?
Czy sa dynamiczne sprzety ktore maja dobra wycinke" na male zelazne smieci, ewentualnie jakie wykrywki?
Napisano
jezeli podkrecisz dyskryminację mniej kopiesz ale mozesz pominąć ciekawe przedmioty.....
Dynamiczne wykrywacze są lepsze" na drobne przedmioty....
A co do problemu....pewnie trafiłeś na śmietnisko....na polach ormalnych" nic takiego nie występuje....
Sprawa dyskryminacj w zasmieconym terenie danego sprzetu...poszukaj na forum....
Ten typ tak ma :-)
Napisano
Nie wiem czy testowałeś takiego samego de leona co mam ja. Dyskryminacja w de leonie jest wzorowa, na zaśmieconych miejscach nigdy nie nakopałem się żadnego żelastwa, nie było żadnej masy sygnałów. Porównanie dyskryminacji rutusa do de leona to kompletne nieporozumienie. Przykład, wchodzimy ekipą w ruiny zabudowań, ja z de leonem koledzy z markowymi wykrywaczami za ponad 3 tys. ja 8 monet wśród rożnego żelastwa, oni zero. Potem twierdzili że sygnały wśród żelastwa ozchodziły" się na boki. Odpowiadając na pytanie o inne sprzęty które mają dobrą wycinke w terenie zaśmieconym małymi żelaznymi śmieciami to napewno dobrym rozwiązaniem będzie właśnie tesoro. Pozdrawiam.
Napisano
Ze sprzętem nie, co najwyżej Operator" powiniem wyczulić ucho na dźwięk szlaki - określiłbym go jako matowy" - podobny do sygnału od aluminium,a z racji wielkości kwadraty na dolnej skali powinny się zapalać co najniej na jej połowie .

Twoje sygnały, to niekoniecznie wpływ samej szlaki, tak się dzieje jek pole jest mocno zaśmiecone i pełne drobnych i większych blaszek cynkowych, miedzianych, kawałków ołowiu, mosiężnych drobin,itp. itd...wtedy dźwięki skaczą w zależności od koloru", a wyświetlacz leci ( jak pies przez pole") po skali w zależności od wielkości i rodzaju metalu.

Sv

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie