majka79 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 Jestem ciekawa czy do takich grup przyjmują kobiety?Czy ktoś zna taką grupę, jeśli tak to jak się z nią skontaktować?
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Witaj Majka79!Uważam, że przede wszystkim musisz zdecydować jaki okres historii interesuje Cię najbardziej i chciałabyś go odtwarzać. A dopiero wtedy powinnaś zacząć szukać grupy, w której mogłabyś te zainteresowania rozwijać. Oczywiście niektóre grupy z definicji są męskie, ale na szczęście nie wszystkie :) Co do grup rekonstrukcyjnych przyjmujących kobiety to znam np. dwa stowarzyszenia historyczne zajmujące się odtwarzaniem sylwetek Powstańców Warszawskich, które w swoich szeregach mają kobiety.A przecież w naszym kraju nie tylko okres II WŚ jest odtwarzany :) Tak więc myślę, że na pewno znajdzie grupę dla siebie. Przy czym może być trochę kłopotu ze spełnieniem przez nią postawionego przez Ciebie warunku geograficznego ;)PozdrawiamHindus
majka79 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 Hindus, chodzi mi o grupy odtwarzające II WŚ, może mają jakieś stronki w internecie? Warunek geograficzny- nieważny.Pozdrawiam
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Cześć!Owszem mają :) Proponuję Ci zacząć od tej strony:http://www.reenacting.eu/index.php?option=com_sobi2&Itemid=81ale również poszukać na tym forum wątku pod tytułem „Grupy znane i mniej znane”.PozdrawiamHindus
art234 Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 Jesli jesteś zainteresowana stroną niemiecką II w.ś. wysłałem meila.
kozakk88 Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 w Kutnie i Bydgoszczy mieszkają członkowie aa7
oldman Napisano 23 Wrzesień 2007 Napisano 23 Wrzesień 2007 W okolicach Włocławka to nie wiem, ale w okolicach Warszawy jest grupa rekonstrukcyjna US Army, która w swoich szeregach ma już 2 damy...
teach1 Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Są przymiarki we Włocławku jak chcesz nr.tel.do człowieka ,który próbuje zorganizować grupę (Organizował w tym roku Szczytno)to napisz do mnie wyslę ci nr telPozdr
irade Napisano 9 Październik 2007 Napisano 9 Październik 2007 Teach1a którą stronę konfliktu i jaki okres chciała by ta grupa reprezentować?Pozdrawiam:)
mietek Napisano 10 Październik 2007 Napisano 10 Październik 2007 w http://psz.pl.pl/wejscie.htm dziala tez kilka pan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.