majka79 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Jestem ciekawa czy do takich grup przyjmują kobiety?Czy ktoś zna taką grupę, jeśli tak to jak się z nią skontaktować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Witaj Majka79!Uważam, że przede wszystkim musisz zdecydować jaki okres historii interesuje Cię najbardziej i chciałabyś go odtwarzać. A dopiero wtedy powinnaś zacząć szukać grupy, w której mogłabyś te zainteresowania rozwijać. Oczywiście niektóre grupy z definicji są męskie, ale na szczęście nie wszystkie :) Co do grup rekonstrukcyjnych przyjmujących kobiety to znam np. dwa stowarzyszenia historyczne zajmujące się odtwarzaniem sylwetek Powstańców Warszawskich, które w swoich szeregach mają kobiety.A przecież w naszym kraju nie tylko okres II WŚ jest odtwarzany :) Tak więc myślę, że na pewno znajdzie grupę dla siebie. Przy czym może być trochę kłopotu ze spełnieniem przez nią postawionego przez Ciebie warunku geograficznego ;)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majka79 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Hindus, chodzi mi o grupy odtwarzające II WŚ, może mają jakieś stronki w internecie? Warunek geograficzny- nieważny.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Cześć!Owszem mają :) Proponuję Ci zacząć od tej strony:http://www.reenacting.eu/index.php?option=com_sobi2&Itemid=81ale również poszukać na tym forum wątku pod tytułem „Grupy znane i mniej znane”.PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art234 Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Jesli jesteś zainteresowana stroną niemiecką II w.ś. wysłałem meila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozakk88 Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 w Kutnie i Bydgoszczy mieszkają członkowie aa7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 23 Wrzesień 2007 Share Napisano 23 Wrzesień 2007 W okolicach Włocławka to nie wiem, ale w okolicach Warszawy jest grupa rekonstrukcyjna US Army, która w swoich szeregach ma już 2 damy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teach1 Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Są przymiarki we Włocławku jak chcesz nr.tel.do człowieka ,który próbuje zorganizować grupę (Organizował w tym roku Szczytno)to napisz do mnie wyslę ci nr telPozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Teach1a którą stronę konfliktu i jaki okres chciała by ta grupa reprezentować?Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teach1 Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Prawdopodobnie 14pp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teach1 Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Pani sanitarjuszka też była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 w http://psz.pl.pl/wejscie.htm dziala tez kilka pan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.