otto33 Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 Panowie szyje mundur damski wh ale mam problem z rozkodowaniem stopni na mundurach damskich, podzial jest taki:Stopnie z rozkazu datowanego na 29 listopada 1944 przedstawiają się tak:(od najniższego)HelferinOberhelferinHaupthelferintruppfuhrerinObertruppfuhrerindienstfuhrerinoberdienstfuhrerinhauptdienstfuhrerinstabsfuhrerinoberstabsfuhrerinjaki jest porownanie tych stopni do standardowych stopni wh? jakies odpowiedniki?
otto33 Napisano 19 Wrzesień 2007 Autor Napisano 19 Wrzesień 2007 moze ktos bedzie kojazyl jak to przetlumaczyc na polskibardzo prosze o pomoc
Stadler Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Helferin- szeregowyVorhelferin - brak odpow.Oberhelferin- st. szeregowyHaupthelferin- kapralTruppfuhrerin- plutonowyOberfuhrerin- sierżantHaupfuhrerin- st. sierżantStabsfuhrerin- sierżant sztabowyOberstabsfuhrerin- ?? (cos w stylu Hauptfeldwebla w syst. męskim")Wydedukowałem to z systemu męskiego", nie wiem czy poprawnie...
otto33 Napisano 20 Wrzesień 2007 Autor Napisano 20 Wrzesień 2007 no wlasnie ja tez tak kombinowalem ale mimo wszystko nie wiem czy to dobrze:/
Stadler Napisano 20 Wrzesień 2007 Napisano 20 Wrzesień 2007 To w zasadzie jedyny logiczny układ- kobiety nie miały stopni oficerskich ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.