kuba321 Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Jeśli chodzi o skarb, to już temat był poruszany, ale najpiękniejsze słowa jakie przeczytałem w tym artykule to...Prawo zakłada oddanie zabytku znalazcy jeśli nie jest nim zainteresowane żadne muzeum lub wykupienie go za równowartość rynkową, jeśli zabytek zostanie uznany za skarb".A równowartość rynkowa to BAGATELA 2mln dolców!!!!! No i jeszcze to...Brytyjskie prawo, które pozwala na poszukiwania skarbów przez poszukiwaczy używających wykrywaczy metalu sprawia, że co roku zgłaszanych jest tysiące zabytków!!!!A w Polsce co? Odpowiem jak w jednym z kabaretów... GÓW..!Ależ się zdenerwowałem:// znowu ://podaję link do całego artykułu.http://www.thesaurus.com.pl/gazeta/numer2/wiki.html...CirrusCX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Ale co tu się dziwić? Tam mają tyle, że nie muszą drzeć z obywateli i nie pogłębiają recesji. A u nas? U nas..............bida bidabidabidabidabidabidabidabidabidabidabidabida........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 ...wa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Przeciez oczywistym jest, ze latwiej ustalic prikaz, ze wszystko co w ziemi to panstwowe niz napisac sensowna ustawe ktora zniosla by ta fikcje. No, ale wtedy trzeba by znalezc np milion zl na wykupienie czegos po cenie rynkowej, a na to nasze wiecznie niedomagajace panstwo nie ma mamony, wiec - patrz poczatek mojego posta. A ze to nie dziala? A kogo to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Każda regulacja prawna sporządzona z sensem miałaby o wiele lepszy skutek niż zakazy.Przypomina mi to sytuację na drodze.Same dziury w asfalcie więc zamiast naprawić lepiej postawić znak uwaga dziury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CONRADO Napisano 19 Wrzesień 2007 Share Napisano 19 Wrzesień 2007 Niestety zyjemy w kraju w ktorym nasze pokolenie nie zazna madrego prawa-mamy przepisy zaadaptowane z czasow komuny i dlatego tak to wyglada-prawo jest tak ostre ze nie da sie go przestrzegac i nikt go nie przestrzega a egzekfowane jest tylko w extremalnych przypadkach-w koncu przyslowiedajcie mi czlowieka a znajdzie sie na niego paragraf" musi funkcjonowac.Ze wszystkim tak jest-prawo skonstruowane zeby w razie potrzeby bylo o co oskarzyc dana osobe.Przykladow jest wiele i to nie zwiazanych tylko z poszukiwaniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweł333 Napisano 20 Wrzesień 2007 Share Napisano 20 Wrzesień 2007 Mimo że zmienił się ustrój polityczny nadal jest tak jak było tzn. Wszystko jest Państwowe czyli Niczyje!(poprawcie mnie jeśli się mylę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pokemon Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Mylisz się! Jest wspólnotowe :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.