Skocz do zawartości

To jest dopiero SKARB... a jakie mają prawo!

kuba321

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o skarb, to już temat był poruszany, ale najpiękniejsze słowa jakie przeczytałem w tym artykule to...

Prawo zakłada oddanie zabytku znalazcy jeśli nie jest nim zainteresowane żadne muzeum lub wykupienie go za równowartość rynkową, jeśli zabytek zostanie uznany za skarb".

A równowartość rynkowa to BAGATELA 2mln dolców!!!!!

No i jeszcze to...

Brytyjskie prawo, które pozwala na poszukiwania skarbów przez poszukiwaczy używających wykrywaczy metalu sprawia, że co roku zgłaszanych jest tysiące zabytków!!!!

A w Polsce co? Odpowiem jak w jednym z kabaretów... GÓW..!
Ależ się zdenerwowałem:// znowu ://

podaję link do całego artykułu.

http://www.thesaurus.com.pl/gazeta/numer2/wiki.html

.
.
.
CirrusCX

Przeciez oczywistym jest, ze latwiej ustalic prikaz, ze wszystko co w ziemi to panstwowe niz napisac sensowna ustawe ktora zniosla by ta fikcje.
No, ale wtedy trzeba by znalezc np milion zl na wykupienie czegos po cenie rynkowej, a na to nasze wiecznie niedomagajace panstwo nie ma mamony, wiec - patrz poczatek mojego posta. A ze to nie dziala? A kogo to...

Niestety zyjemy w kraju w ktorym nasze pokolenie nie zazna madrego prawa-mamy przepisy zaadaptowane z czasow komuny i dlatego tak to wyglada-prawo jest tak ostre ze nie da sie go przestrzegac i nikt go nie przestrzega a egzekfowane jest tylko w extremalnych przypadkach-w koncu przyslowiedajcie mi czlowieka a znajdzie sie na niego paragraf" musi funkcjonowac.Ze wszystkim tak jest-prawo skonstruowane zeby w razie potrzeby bylo o co oskarzyc dana osobe.Przykladow jest wiele i to nie zwiazanych tylko z poszukiwaniami.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie