Bil Napisano 16 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2003 od dobrych paru miesiecy staram sie zebrac kilku ludzi do stworzenia grupy eksploracyjnej...... jak narazie praktycznie brak odzewu, czasami juz nachodza mnie dziwne mysli. Z zamiarem napisania tego postu nosilem sie od czasu powstania nowego dzialu forum na stronie odkrywcy. czekam na odzew Ps. nie szukam ludzi ktorzy nastawiaja sie na jakis zysk ( rozmawialem z jednym czlowiekiem, ktory powiedzial, ze fajnie by bylo pochodzic troche po bunkrach i przy okazji troche na tym zarobic ) ale moje spojrzenie na ten temat jest troche inne wiec delikatnie dalem mu do zrozumienia, ze nic z tego.... sory ale nie moglem sie rozpisac ... trzeba zarabiac na wykrywacz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sapertorun Napisano 16 Grudzień 2003 Share Napisano 16 Grudzień 2003 Bil dawaj do nas.My jesteśmy otwarci na wszelkie propozycjei jeżdzimy w różne miejsca- może gdzieś razem się wybierzemy?.Powodzenia dasz rade , 3-maj się.pozdrawiamy Toruń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 17 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2003 dzieki sapertorun za podtrzymywanie mnie na duchu :), narazie jeszcze postaram sie poszukac jakis ludzi jesli nie znajde, to moim zamiarem bedzie wstapienie do jakiejs grupy. Ps. nigdy nie mow nigdy wiec moze jesli wszystko potoczylo by sie po mojej mysli ( tzn powstanie w koncy moja wymarzona grupa ), to nie wykluczam wspolpracy z innymi moze jakis oddzial........ narazie jednak musze zejsc na ziemie i czekac na jakis odzew innych ludzi z branrzyciagle czekam..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioterek Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 Ciekawa propozycja. Ja również od dłuższego czasu myślę o stworzeniu lub przystąpieniu do jakiejś grupy. Jestem z Trójmiasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2003 to jak widzisz Pioterek nie jestes sam. Nie wiem jak ty ale ja gdy sie staralem o ludzi do zalorzenia tej grupy zawsze mialem odczucie jakby mnie ktos staral sie odstawic na bok z niewiadomych mi powodow. Wydaje mi sie, ze to powoli sie zmienia jestes druga osobom ktora wyrazila za posrednictwem tego forum chec stworzenia/przystapienia do takiej grupy, posiadam jeszcze kontakt do kilku osob ktore moga byc zainteresowane ta grupa jesli dalej bedzie zainteresowania to uderze do nich z zapytaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2003 pioterek jak bys byl tak uprzejmy podaj jakies namiary adres e-mailowy ewentualnie ggps. moze ktos sie odezwie na moje gg wiec podam : 2952215 ale odrazu zaznacze, ze raczej dopiero w niedziele po 15 moge pogadac a terax praca praca praca!!! w koncu trzeba miec jakies zaplecze na stworzenie grupy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedrunk Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 Witam !!Moze się przyda, to Gdańsk :) http://www.eksploracja.org/jest też propozycja współpracy :... Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji o naszej działalności , planach organizacyjnych lub też jesteś zainteresowany/a współpracą - proszę o kontakt - adam242@eksploracja.org ... "lub poszukaj sobie w linkach odkrywcy, stronka Latebry co prawda sie nie otwiera ale chyba jakoś do nich dotrzesz : http://www.odkrywca-online.pl/index1.php?action=linki&kat=2 Po co tworzyć następne twory skoro już są ?Większość poszukiwaczy to i tak indywidualiści i nie należą do żadnych organizacji. Ja sam chodzę w miare skromnej ilości wolnego czasu/traktuję to jak dobrą zabawę/no i nie muszę płacić żadnych składek ;).Szybciej znajdziesz chetnych na wspólny wypad, a jak bedzie sie Wam dobrze chodziło to wtedy bedzie Ci napewno łatwiej coś stworzyć niż teraz w ciemno.Pzdr.przedświątecznie fedrunk :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 19 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2003 dzieki Fedruk za to infoale organizacje i grupy z trojmiasta troche kojarze, co do PKE, ktorego jestes czlonkiem to sprawa przedstawia sie w ten sposob, ze kiedy wyslalem zapytanie do panny Moon to poprostu nie otrzymalem odpowiedzi...... natomiast Latebra to nie jest do konca to o co mi chodzi, wiem, ze sa jeszcze inne org. w trojmiescie o ktorych ty tez pewnie slyszales. W brew temu co napisales nie mialem zamiaru zbierac skladek a jesli juz to cale by poszly na funkcjonowanie grupy tzn wspolne wypady i sprzet no ktore i tak trzeba wydawac pieniadze a decyzje o wydaniu tych pieniedzy podejmowali by wszyscy a nie jakis cwaniak..... Ps. dzieki za to pokrzepienie serca ale chyba nie mamy o czym rozmawiac z w/w wzgledu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fedrunk Napisano 19 Grudzień 2003 Share Napisano 19 Grudzień 2003 Cześć Bil !!Napisałem co myślałem ,chciałem Ci jakoś pomóc ale widać trafiłem kulą w płot.To były tylko przykłady grup ,jakie mi sie nawineły,chodziło mi o to czy warto tworzyć jeszcze jedną ? Sam nie należe do żadnej z nich np.PKE i tą droga nie werbuję potencjalnych członków :).Pzdr.fedrunk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 20 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2003 no to sory fedrunk!!!!!!bylem troche wkurzony bo askurat wczoraj spierniczylo mi sie kilka rzeczy, co do mojego spojrzenia na te grupy to sie nic nie zmienilo a Latebra to chyba jakas fundacja, ktora skupia ludzi z roznych formacji z tego co sie orietuje miedzy innymi z Rekina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioterek Napisano 20 Grudzień 2003 Share Napisano 20 Grudzień 2003 Bil! Czy otrzymałeś e-maila? Jestem otwarty na współpracę.Pozrdawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2003 pioterek wlasnie przech chwilom zagladalem rzeby sprawdzic wiadomosci ale nie ma nic nowego czyli nie otrzymalem :(Ps.jeszli masz ochote to morzesz sprubowac na ten adres : antek433@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 21 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 21 Grudzień 2003 sory za te byki ale po 16 godz pracy jeszcze sie nie obudzilem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kleryk_sh Napisano 24 Grudzień 2003 Share Napisano 24 Grudzień 2003 Swietny pomysl , bill napisalem ci na GG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 24 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2003 kleryk_sh dzieki za odzew ale obawiam sie, ze twoja wiadomosc do mnie nie doszla :(sprawdzalem w archiwum i ani widu ani slychu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pioterek Napisano 25 Grudzień 2003 Share Napisano 25 Grudzień 2003 A może by tak gdzieś się spotkać i pogadać?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 25 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2003 Pioterek dobry pomysl jak juz tobie napisalem na e-maila do konca roku jestem wolny i siedze w domu, musze tylko sie dobic do kolegi Kleryka i zapytac go o zdanie chyba, ze sam sie pojawi na forum Ps. tylko trzeba jeszcze wybrac jakies miejsce ( takie rzeby kazdy trafil :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 Witam Proponuje jakis dzien w tygodniu po polodniu , moze byc Forteczna :) milo i wygodnie. Chyba ze wolicie jakies inne knajpy w centrum. Ja moge kazdy dzien z wyjatkiem najblizszego poniedzialku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Grudzień 2003 Share Napisano 26 Grudzień 2003 kleryk....klubować ci sie zachciało........hihihihiija tam wole smigać po lesie samemu .przynajmniej nie mam problemu z podziałem oraz ucieczką przed władzą ludową..:))kleryk napisz na tego maila: jerzy_borowy@wp.plmam pare namiarów.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 26 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 26 Grudzień 2003 wiec jest maly problem. Mianowicie kolega Piotr jest z Gdyni i zaproponowal, zeby sie spotkac w Sopocie mi to odpowiada wiec teraz Kleryk wszystko w twoich rekach jesli z roznych przyczyn nie bedziesz mogl to postaramy sie o jakis kompromispzdro BIL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Styczeń 2004 Share Napisano 3 Styczeń 2004 Klubowac :) , ja tam swoich zrzutowisk z MG42 nikomu nie pokaze ;p , w takim stowarzyszeniu powinno chodzic o co innego. Grupa ludzi z ktorymi mozna sie wybierac na wykopki daleko poza najblizsze okolice ( śląsk , warmia itd) , mozna sie poradzic o odrdzewianie , renowacje itd , poprosic o wymiane brakujacych czesci do znalezionego MG ;) , w stowarzyszeniu latwiej o pozwolenia na wejscie do lasu, schronow itd , poprosic kogos o mapy do obejzenia jak ma , pochwalic sie czyms ciekawym itd duzo to ma plusowminus taki ze ta MG ktora sie ma trzeba zaspawac i rozwiercac , a trotyl spalic i w nabojach pozbijac splonki , zapalniki zakopac , miny zatopic , pociski mozdzierzowe podrzucic sąsiadowi , na wszelki wypadek jakby ci ktos do domu wpadl. Ewentulanie zakopac wszystko w lesie lub wrzucic do jeziora. Ale jak znajdzie sie Tygrysa to latwiej cala grupa go wyciagac niz samemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Pewnie dlatego w 3miescie są problemy z tego typu organizacjami. Za mało Tygrysków do wspólnego wyciągania :)))a za dużo porozsiewanych MG po lasach :). Sytuacja się zmieni dopiero gdy wyciągnie się większość żelastwa z okolic Trójmiasta. Może wówczas ludkom łatwiej będzie działać w większej grupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kleryk_sh Napisano 4 Styczeń 2004 Share Napisano 4 Styczeń 2004 Porobilo by sie sekcje. Jedna powiedzmy sobie fortyfikacyjna gdzie byli by maniacy fortyfikacji , inna to klasyczna wykopkowa :), sekcja nurkowa , historyczna i ble ble ble. No i np. ktos z nas na 100% cynk ze gdzies w jeziorki tuchomskim jest zrzutowisko mg-iet. I poki zrobi sobie papiery na nurkowanie itd to np. taki rekin to zabierze. A tak kontaktuje sie z kims kto nurkuje z grupy i ida sobie i sie dziela 5:5. To brzmi troche fantastycznie ale ja w swojej grupie kolesi z ktorymi kopie mam 2 nurkow i jak bylo by wiecej moze bylo by wiecej ochoty do nurkowania. Np. grupa fortyfikacyjna jedzie na slask na bunkry na tydzien 2 samochodami i maja 3 miejsca wolne. No to mowia i chetni jada. Ja i tak kopac w 3 miescie bede kopac z tymi ktorymi kopie i raczej nie predko podziele sie swoimi swietymi miejscami. Nastepny plus, wstepy do archiwum panstwowego i pochodnych to chetniej udostepnia ci kartoteke gdanskiej NSDAP niz jak idziesz tam jako dziki obywatel. O kopaniu proponuje wogole w statusie nie wspominac ;) , wykopkowiczow mozna nazwac sekcja turystyczna :). Chodzi o pewnie zrzeszenie sie. Znajdujesz 240mm mozdzierzowca na ziemi. Latwiej bedzie ci zadzwonic po policje i powiesz ze z kolega jestescie ze stowarzyszenia i analizowaliscie uklad okopow w lesie by na mapach oddtworzyc kierunek ataku 28 dywizji piechoty na 508 pulk grenadierow pancernych. Gliniarz zobaczy ze jestes ze stowarzyszneia to inaczej spojzy ( mam nadzieje ). Zreszta po studiach chce isc do niebieskich to bede mogl sobie kopac gdzie chce i co chce hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazik Napisano 5 Styczeń 2004 Share Napisano 5 Styczeń 2004 Fakt. Stworzenie stowarzyszenia skupiającego pod swoimi skrzydłami kilka branżowych sekcji jest bardzo kuszącą propozycją. Na temat zalet i wad tworzenia tego typu organizacji można by się spierać jeszcze długo. Jednak również czuje, że mając za plecami np. „Pomorski Klub Poszukiwaczy „ (PKP" :)))moja pierwsza propozycja nazwy) faktycznie atmosfera do szerszych działań byłaby znacznie lepsza.Jednak statystyki dotyczące poprzednich trójmiejskich organizacji są zatrważające. KEP „Hans” po kilku latach intensywnej działalności uległ samorozwiązaniu (ludzie się porozchodzili do Latebry, PKE). „Latebra”– na ten temat mógłby cos Bocian powiedzieć :) zapowiadała się rewelacyjnie, było o niej głośno, co jest teraz każdy widzi. Jedynie Pomorski Klub Poszukiwaczy uchronił się przed tą zawieruchą, (dzięki skupianiu w swoich szeregach wąskiego grona specjalistów).Czy jest zatem sens tworzenia kolejnej organizacji??? Zawsze można próbować :) Jednak jako pesymista postawie kratę piwa założycielowi takiej organizacji, która niezostałaby rozwiązana po pierwszym roku. (oczywiście prezent opijemy wspólnymi siłami :) )Mam doświadczenie z prowadzenia studenckiego klubu turystycznego :) Co dzięki tej organizacji zyskuje? Możliwość organizowania imprez masowych. Wykorzystywanie zaplecza trójmiejskich uczelni. Drobnych sponsorów. Specjalistów, którzy za darmo przeprowadzają szkolenia nowych członków. Kontakty z innymi organizacjami działającymi na tym polu. Zniżki za nocleg i transport. A przede wszystkim – nowe znajomości z niesamowitymi osobami.Jakie są wady tej organizacji? Trudności przy podejmowaniu ważnych decyzji (spore rozbieżności), brak selekcji wśród nowych członków, występowanie wewnętrznych napięć i sporów, realizowanie własnych ambicji przez pojedynczych członków kosztem innych.W przypadku tej organizacji turystycznej plusy zdecydowanie przewyższają minusy. Jak to będzie wyglądało w przypadku poszukiwaczy? Ja tego nie wiem.A zatem: Ręka do góry, Kto chce wstąpić do Pomorskiego Klubu Poszukiwaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bil Napisano 5 Styczeń 2004 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2004 czolem chlopaki Kazik nie wiem czy wiesz ale w tym celu kilka dni temu spotkalem sie z Klerykiem i Pioterkiem coprawda nic nie ustalilismy ale nie taki byl ses spotkania przedewszystkim chodzilo o luzna dyskusje i odpowiedz na pytanie czy ktokolwiek z nas jest zainteresowany powstaniem takiej organizacji, chyba kazdy z nas w/w zdecydowanie jest za i esli wszystko potoczy sie po dobrej mysli to w niedalekiej przyszlosci spotkamy sie juz w celu podjecia wiazacych decyzji ktore beda mialy wplyw na przyszlosc org. takze ja moge podniesc obie rece i zdecydowaniem jestem za chyba byles tak podniecony piszac ten tekst, ze sie walnoles w rozszyfrowywaniu skrutu PKE :)PS.nazwa nawet mi sie podoba ale decyzje nie nalezy tylko i wylacznie do mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.