Skocz do zawartości

hełmy kolekcje vol.9

Czarek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ładne, ładne, dobrze że nie syjamskie - może kiedyś któregoś odżałujesz :) Ode mnie dziś spokojniej - moskitiera brytyjska z 1944r. Choć nie jestem pewien, czy przypadkiem nie została wyprodukowana przez firmę z Kanady... Piotrek

• Odpowiedzi 203
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Czarek - samo Recon - znaczy rozpoznanie, te 1st - to first, czyli pierwszy.. Moze jest to nieoficialny znak 1szego plutonu(?)/kompanii, 325 batalionu(?) .. Musialbys sprawdzic w necie jakie jednostki z nr 325, lub scislej - jednostki rozpoznania z tym numerem 325 braly udzial w wojnie w Wietnamie. Pozdrawiam. Adrian
Napisano

Adr-piękna czapeczka napewno nie gryzie się z fotkami hełmów!dziś adrian wz.15 przemalowany przez francuskich strażaków-literki SP=Saprurs Pompiers

Napisano

mam jeszcze pytanie: jak założyc na niego pokrowiec. Nie wiem co zrobic z tymi ssznureczkami gdzies się je przywiązuje czy jak?
pozdrawiam

Napisano
Przywiąż je jak ci pasuje. Resztki podwin pod spod i je pozszywaj. W ten nieciekawy ale jednak praktykowany sposob byly te pokrowce montowane na helmach, Ewentualnie zapraszam na www.helmy.fora.pl moze ktos Ci bardziej pomoze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie