ppp.p Napisano 29 Październik 2007 Share Napisano 29 Październik 2007 Ładne, ładne, dobrze że nie syjamskie - może kiedyś któregoś odżałujesz :) Ode mnie dziś spokojniej - moskitiera brytyjska z 1944r. Choć nie jestem pewien, czy przypadkiem nie została wyprodukowana przez firmę z Kanady... Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 śliczny ten pokrowiec...ja nie mogę odżałować tego amerykańskiego OC...dziś na początek kask budowlany PRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 powietrzno desantowy wz.63-czarne 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 z tyłu hełmu ładniej zachowane niż z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 kevlarek RPA po testach w naszej armii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 zagadkowy hełm czeski-kolorek jakby niemiecki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 z boku ma dziwną tarczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 i jeszcze dziwniejszy napis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 a środek klasycznie po czesku opisany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 angielski opl...bez sznureczka...bo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 ...bo to taka fajna hybryda z dziurą w szczycie czerepu i wyposażeniem z mk.2 dodanym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 policyjny wz.34 duńskiego KHB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 nie wiem czemu ale Ci duńczycy zawsze odwrotnie fartuchy ochronne montują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 emblemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 a na koniec m1 Wietnam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Listopad 2007 Autor Share Napisano 2 Listopad 2007 i 2ga fotka-diabli wiedzą co to za czaszka jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hombrero Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 Te znalazlem w Panzer Museum Munster. Wydaje mi sie ze rzadka sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Czarek - samo Recon - znaczy rozpoznanie, te 1st - to first, czyli pierwszy.. Moze jest to nieoficialny znak 1szego plutonu(?)/kompanii, 325 batalionu(?) .. Musialbys sprawdzic w necie jakie jednostki z nr 325, lub scislej - jednostki rozpoznania z tym numerem 325 braly udzial w wojnie w Wietnamie. Pozdrawiam. Adrian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adr Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Wprawdzie nie helm ale sie pochwale - m43 - oryginal. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Listopad 2007 Autor Share Napisano 4 Listopad 2007 Adr-piękna czapeczka napewno nie gryzie się z fotkami hełmów!dziś adrian wz.15 przemalowany przez francuskich strażaków-literki SP=Saprurs Pompiers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 4 Listopad 2007 Autor Share Napisano 4 Listopad 2007 ups...literówka-tak naprawdę powinno być: Sapeurs Pompiers-zbliżenie na literki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyB@14 Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 serbski NE44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyB@14 Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 mam jeszcze pytanie: jak założyc na niego pokrowiec. Nie wiem co zrobic z tymi ssznureczkami gdzies się je przywiązuje czy jak?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tasiu1 Napisano 10 Listopad 2007 Share Napisano 10 Listopad 2007 Przywiąż je jak ci pasuje. Resztki podwin pod spod i je pozszywaj. W ten nieciekawy ale jednak praktykowany sposob byly te pokrowce montowane na helmach, Ewentualnie zapraszam na www.helmy.fora.pl moze ktos Ci bardziej pomoze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 11 Listopad 2007 Autor Share Napisano 11 Listopad 2007 dziś na początek czarny zabytkowy hełm strażacki-dopiero co do mnie trafił jeszcze nie myty nawet:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.