Skocz do zawartości

Wieloczęstotliwościowce

carbonado

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.

Za pomocą wyszukiwarki nie znalazłem wiele, więc zakładam ten wątek dotyczący wykrywaczy wieloczęstotliwościowych.

Nie chodzi tu jednak o sprzęty mające różne cewki dostosowane do różnych częstotliwości.

Chodzi o konkretne modele pracujące jednocześnie na pewnym zakresie częstotliwości.
I moje pytania:
Jakie modele oferują taką możliwość?
Jakie są wady i zalety tego rozwiązania?

Osoby pracujące na takich wykrywaczach proszę o wypowiedz na temat ich obsługi, ergonomiczności i oczywiście osiągów.

carbonado
Napisano
a także whites
mowa o DFX-ie emituje 16 cząstotliwości z czego przetwarzane analizowane są dwie tj. 3 i 15 khz
DFX oferuje 4 tryby pracy więloczęstotliwościowe:
tylko 3khz dobra na militare
- tylko 15 khz idealna na drobny kolorek
-2 freq. best data - emitowane 3 i 15 khz jednocześnie przy czym dla obiektu wybiera dla której sygnały najbardziej jednoznaczne
-2 freq. correlate - emitowane 3 i 15 khz jednocześnie przy czym następuje porównanie ich obu. sygnał z obiektu który nie jest jednoznaczny w obu częstotliwościach jest odrzucany dobry tryb na miejscówki silnie zaśmiecone
generalnie dla mnie w DFX możliwośc wyboru między 3i15 khz to przede wszystkim dużo lepsza dyskryminacja a także możliwość pracy w specyficznych warunkach gdzie inne sprzęty cierpią
tyle w skrócie
pzdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie