carbonado Napisano 17 Wrzesień 2007 Autor Napisano 17 Wrzesień 2007 Witam.Za pomocą wyszukiwarki nie znalazłem wiele, więc zakładam ten wątek dotyczący wykrywaczy wieloczęstotliwościowych.Nie chodzi tu jednak o sprzęty mające różne cewki dostosowane do różnych częstotliwości.Chodzi o konkretne modele pracujące jednocześnie na pewnym zakresie częstotliwości. I moje pytania:Jakie modele oferują taką możliwość?Jakie są wady i zalety tego rozwiązania?Osoby pracujące na takich wykrywaczach proszę o wypowiedz na temat ich obsługi, ergonomiczności i oczywiście osiągów.carbonado
Piorek Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 Fisher CZ3-D i troche o CZ5:http://www.exploracja.cyberdusk.pl/phpbb2/viewtopic.php?t=4930
terenowiec69 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 witaj, wykrywacze wieloczęstotliwościowe produkuje Minelab:Sovereign GT,Quattro MP,Explorer I,II,oraz SE Pro.
hektor111 Napisano 17 Wrzesień 2007 Napisano 17 Wrzesień 2007 a także whitesmowa o DFX-ie emituje 16 cząstotliwości z czego przetwarzane analizowane są dwie tj. 3 i 15 khzDFX oferuje 4 tryby pracy więloczęstotliwościowe: tylko 3khz dobra na militare- tylko 15 khz idealna na drobny kolorek-2 freq. best data - emitowane 3 i 15 khz jednocześnie przy czym dla obiektu wybiera dla której sygnały najbardziej jednoznaczne -2 freq. correlate - emitowane 3 i 15 khz jednocześnie przy czym następuje porównanie ich obu. sygnał z obiektu który nie jest jednoznaczny w obu częstotliwościach jest odrzucany dobry tryb na miejscówki silnie zaśmiecone generalnie dla mnie w DFX możliwośc wyboru między 3i15 khz to przede wszystkim dużo lepsza dyskryminacja a także możliwość pracy w specyficznych warunkach gdzie inne sprzęty cierpiątyle w skróciepzdr
terenowiec69 Napisano 19 Wrzesień 2007 Napisano 19 Wrzesień 2007 Wykrywacze wieloczęstotliwościowe moge ci z czystym sumieniem polecic.Dobre sprzęty i działaja super,nic nie pomijają,cieniutkie monety i super drobne rzeczy trzepia super.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.