Skocz do zawartości

Dzisiaj w Poznaniu cz II

fakker

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Po lekkim oczyszczeniu ta z dolnego rzędu środek.Wyglada na jakiś grosz koronny albo cos w tym rodzaju.10 okupacyjna po zastosowaniu mojej nowej kuracji konserwującej "zamieniła się albo raczej rozpuściła sie w niebyt.Znów sie okazało ,że monetki Adolfik miał cieńkie bo wszystko na czołgi poszło.:)

Grosz SAP czyli Stanisław August Poniatowski.
Czy kurowałeś te Adolfy?
Gdzies pisałeś wyżej o tym, że potraktowałeś jakiś miedziany medalik ocetem - jeżeli już, to polecam ( z umiarem i bardzo krótkim moczeniem )sok z cytryny.
Pole nie za bardzo sprzyja tym monetkom bo i pruska 2ka, która zazwyczaj przechowuje się dobrze, jest mocno skitrana.
Sv

Sv tych Adolfków mam ,że tak powiem na kopy. Nawet braciak nie chce już ich brać bo przesycenie nastąpiło więc jeden w jedną czy drugą stronę .Poprostu na czymś trzeba poćwiczyć.A w kąpieli octowej to była ta połowka medaliku" z cz I .Póżniej wrzucę co dzisiaj wyszło a pizdziło jakw ....na dworcu.A miałem jechać na ryby...

Z powodu awarii cyfrówki / sam popsułem :( / obiecanych zdjęć nie będzie...
Cirrus chętnie bym pomógł ale tak jak napisałem u góry...
A te litery jak gotyk wygląają... cięszko coś odczytać ale zobacze co sie da zrobic...

• 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie