greg83pp Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Witam !Od czego ( jakiegoś zestawu ) to może być bęben - na kabel łączności nie za gruby ? PozdrawiamGrzesiekacha - foto ze stronyhttp://www.techmili.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 I druga fotka.pozdr.Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 14 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 14 Grudzień 2003 Łączność chyba odpada ( choć nie wiem ) ale coś wejścia za duże :)Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Witamna wstępie podaję że mogę się mylić, ale za pomocą podobnych kabli łączono armaty p.lot w baterie kierowane przez stacje radarowe /w latach 60-tych/.Abir. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 2 identyczne szpule (bez kabla) wykopałem na Mierzeji Wiślanej - z niemieckimi napisami -- wiec napewno były używane w okresie WW2.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MTC Napisano 14 Grudzień 2003 Share Napisano 14 Grudzień 2003 Znalazłem fotke na której jest podobna szpulka (w tej szawce)- możliwe ze to taka sama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 Cześć ! Dzięki za pomoc ! parę dni temu poszedłem z kumplem na złom, coby mu pomóc zabrać kosz do Junaka :) i patrzę że coś takiego sobie leży, farba szaro - niebiesko - zielona ( czy jak to określić ) - jak panzergrau . jutro profilaktycznie zostani sprzątnięta :)PozdrawiamGrzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 15 Grudzień 2003 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2003 A ! Czy podobne szpule nie były gdzieś używane też w niemieckiej artylerii - nie jestem pewien, kiedyś widziałem coś podobnego przy modelu Flaka.Pozdr.Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
greg83pp
Witam !
Od czego ( jakiegoś zestawu ) to może być bęben - na kabel łączności nie za gruby ?
Pozdrawiam
Grzesiek
acha - foto ze strony
http://www.techmili.com/
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.