Smok Migus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Przeszukałem forum w miarę dokładnie i nie znalazłem wątku poświęconego tym bunkrom (chyba) w Białogórze. Przed pasem wydm leżą na kupie betonowe kopuły ze strzelnicami a parę metrów dalej leży kilka mniej lub bardziej rozwalonych korpusów. Czy może ktoś wie co to kiedyś było? Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzik2 Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Moze to jest jakis schron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smok Migus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 To wygląda jak zdemontowane jednoosobowe stanowiska strzeleckie. Kopuł jest 12, korpusów (takich jak na zdjęciu) 3-4. Jest też polana z wystającymi elementami betonowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Smok Migus możesz napisać dokładniej o którą Białogórę chodzi? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smok Migus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Białogórę koło Wierzchucina nad morzem. A takie coś wystaje na polanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Na drugim zdjęciu jest prawdopodobnie KochbunkerGrzybki na trzecim to betonowe przykrywki na Kochy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lewarek Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 miało byćGrzybki" na zdjęciu pierwszym ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzik2 Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Ja Kopie Nadmorzem w zachodnio pomorskim w pustkowiu rewalu itp :P Pozdrawiam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Smok Migus szukałeś tam z wykrywaczem czy tylko oglądałeś? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smok Migus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Wpadłem na to przypadkiem, nawet nie miałem pojęcia, że to tam jest. To znajduje się na terenie przymorskim na terenie jakiegoś rezerwatu czy czegoś, więc pewnie nie specjalnie tam można grzebać. Szkoda jednak, że to tak niszczeje bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 były umieszczone na wydmach do obserwacji morza mieszkam kilka kilometrów od Białogóry u mnie też są takie jeszcze zakopane tylko mniejsze tak mi sie wydaje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smok Migus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Pewnie masz rację, ciekawe w takim razie co to było tam na polance. Pewnie resztki jakiś koszar albo wartowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
draven85 Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Smok Migus możesz opisać jak trafić w to miejsce? może bym się wybrał w tym tygodniu przelecieć z piszczałką dookoła ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smok Migus Napisano 10 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 10 Wrzesień 2007 N 54 49 12 E 17 57 39 - kopułyN 54 49 13 E 17 57 36 - podstawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin887 Napisano 11 Wrzesień 2007 Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Przypominają mi się schrony jakie widziałem w Albanii. Poszukaj fotek z Albanii- tam pełno tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.