Moskit1 Napisano 24 Wrzesień 2007 Napisano 24 Wrzesień 2007 Heja ja pragnę parę zdani dodać do powyższych wypowiedzi nikt nie bierze pod uwagę zbieraczy któż na tym utrzymywali rodziny. Jeden cel utrzymać rodzinę!!!!! Mam parę znajomych któż zbierali lata i życie wszystko poszło!!!!!. Więc śmieszą mnie nie, które wypowiedzi??? Żeby zachowywać się jak przepisy nakazują jak w POLITYCE kradną jak popadnie nawet się nie kryją a tu monologię mi ktoś wykłada kop tak, nie rusz tak zgłoś ze wykopałem V2, która po zalaniu bjury poleci, ale gdzie???!!! Panowie trzeba zmienić przepisy i jeszcze jedno mentalności ludzi i nie da rady zmienić w 10 lat. Do mnie nie dawno przywędrował bagnecik i ciekawości pytam się ziomola skon to masz a byłem w pracy kopali pod kabel i wykopali człeka, no to ja, co się stało z tymi, kośćcami a on na to kierownik kazał zasypać, bo jak by się dowiedziało arecheło to po pracy. Ludzie się boją jeszcze i kasa pcha nie wiem jak u was województwach, ale u mnie jeszcze długo żeby ludzie zbierali dla własnej przyjemności i inteligentnie się zachowywał na wykopkach oj daleko oj oj oj Pozdro
Mirkoni Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 ...tak...mentalnośc trzeba zmienić......tylko czyją ??????Pozdrawiam domyślnych :-)
kopijnik2 Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 No tak ...skoro wszyscy" kradną - to dlaczego mnie mają krępować jakieś zasady...A kto to jest Ci wszyscy" - no wszyscy" to wiadomo - wszyscy...To pokaż ich palcem - No ale po co - skoro wiadomo, że wszyscy"...Macabra...
Sztukmistrz Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Najlepiej tak skomplikować prawo,by wszyscy byli złodziejami,wtedy łatwiej krajem rządzić,bo w razie czego na każdego coś się znajdzie. Pokemon,jeśli już o analogiach,byłem dzień nad Zatoką,nie nocowałem więc nie załaciłem opłaty klimatycznej,bo tylko w ten sposób jest egzekwowana.Jestem złodziejem..czego..powietrza? klimatu? takich przykładów jest więcej...
pokemon Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Wszystko się zgadza. Ponieważ jednak zahaczyliście o wierzchołek góry lodowej nie odkrywając jej sedna, posłuże się tu innym przykładem:Jest chodnik i pas zieleni. Aby nie iść 100 metrów do przejścia dla pieszych a znaleźć się po drugiej stronie ulicy, trzeba przejść przez pas zieleni, niestety depcząc trawę co jest oczywiście zabronione i za co jest mandat.Teraz tak. W Polsce czai się tam Straż Miejska i mandacik. Na pytanie, że przecież tu wydeptana ścieżka, trawy nie ma i nie urośnie, odpowiadają o tacy jak Pan tędy chodzą to jak ma urosnąć".Natomiast w normalnym cywilizowanym kraju stwierdzonoby, że skoro tędy tyle ludzi przeszło że wydeptali ścieżkę, to trzeba tu zrobić chodnik! I to jest właśnie ta subtelna różnica. Pogański kraj, pogańskie obyczaje...niestety :(
kokesh Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Przykładów jest dużo więcej że żyjemy w ,,bardzo ciekawa kraina ''jak by to powiedział Zulu-Gula .Trasa Warszawa- Katowice wygląda jak czołgowa transzeja ,już nawet TIR-y trą podwoziami o asfalt ,takie kolejny ,więc co się robi aby podnieść bezpieczeństwo ,stawia się 100 foto-radarów i sprawa załatwiona .Nigdy w tym kraju nie będzie dobrze jeśli będą rządzić nami zakompleksione pokurcze , ludzie bez wiedzy autorytetu i moralnych norm .Pozdro...
Sztukmistrz Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Kokesz,..zakompleksione pokurcze,hehehe,nie to żebym się spoufalał,ale masz u mnie pyfko !
szym Napisano 25 Wrzesień 2007 Napisano 25 Wrzesień 2007 Ale jak by tak wrócić do sedna? - zapytam nieśmiało
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.