HASAG40 Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Napisano 29 Sierpień 2007 witam!!mam garreta ace 150 i mam pytanie czy na monety cewka 4,5sniper jest lepsza od tej eliptycznej z zestawu???
ColdDemons Napisano 29 Sierpień 2007 Napisano 29 Sierpień 2007 4,5 sniper jest dobra do poszukiwań w małym ale bardzo zaśmieconym terenie!!!
HASAG40 Napisano 29 Sierpień 2007 Autor Napisano 29 Sierpień 2007 ale ma ona na monety wiekszy zasieg?
HASAG40 Napisano 31 Sierpień 2007 Autor Napisano 31 Sierpień 2007 witam ponownie !!!czy naprawde nikt nie uzywa takiej cewki do garretta?chodzi mi o to czy ta cewa lepiej sie sprawuje np:na monetkach?pozdrawiam
Edd Napisano 31 Sierpień 2007 Napisano 31 Sierpień 2007 Jak znam wykrywacze to cewka o większej średnicy zawsze miała większe osiągi. Sonda o małej średnicy daje nieocenione zasługi w terenie zaśmieconym przez gwoździe,pozostałości skorodowanego metalu oraz w miejscach ekspansji i działalności człowieka. Z racji swoich małych rozmiarów potrafi doskonale odseparować kolor(czytaj monety) od innego niepożądanego śmiecia, ale w tym wypadku używam ją wyłącznie w miejscach gdzie mam bardzo duże prawdopodobieństwo odnalezienia ciekawych rzeczy. Praca z nią wymaga włożenia dużego wysiłku, czasami wyniki bywają mizerne, bo są tereny tak zdegradowane że w słuchawkach słyszy się tylko jedynie trzaski, które zlewają się w jedną całość. Zaznaczam są to ekstremalne warunki, które miałem przyjemność doświadczyć. Sam w trudnym terenie używam cewki 4x6 cala, ale to wcale nie oznacza komfortu oraz złotego panaceum. Ziemia zaśmiecona przez człowieka od czasów ostatniej wojny, jest w wielu wypadkach terenem nie do przejścia chociażby zastosować najnowsze zdobycze techniki eksploracyjnej. To tyle moich wywodów, raczej do trudnych terenów podchodź z pokorom bo wyniki często są bardzo mizerne od oczekiwanych. Pozdrawiam Edd
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.