Skocz do zawartości

jaka cewka lepsza!!??

HASAG40

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam ponownie !!!czy naprawde nikt nie uzywa takiej cewki do garretta?chodzi mi o to czy ta cewa lepiej sie sprawuje np:na monetkach?pozdrawiam
Napisano
Jak znam wykrywacze to cewka o większej średnicy zawsze miała większe osiągi. Sonda o małej średnicy daje nieocenione zasługi w terenie zaśmieconym przez gwoździe,pozostałości skorodowanego metalu oraz w miejscach ekspansji i działalności człowieka. Z racji swoich małych rozmiarów potrafi doskonale odseparować kolor(czytaj monety) od innego niepożądanego śmiecia, ale w tym wypadku używam ją wyłącznie w miejscach gdzie mam bardzo duże prawdopodobieństwo odnalezienia ciekawych rzeczy. Praca z nią wymaga włożenia dużego wysiłku, czasami wyniki bywają mizerne, bo są tereny tak zdegradowane że w słuchawkach słyszy się tylko jedynie trzaski, które zlewają się w jedną całość. Zaznaczam są to ekstremalne warunki, które miałem przyjemność doświadczyć. Sam w trudnym terenie używam cewki 4x6 cala, ale to wcale nie oznacza komfortu oraz złotego panaceum. Ziemia zaśmiecona przez człowieka od czasów ostatniej wojny, jest w wielu wypadkach terenem nie do przejścia chociażby zastosować najnowsze zdobycze techniki eksploracyjnej. To tyle moich wywodów, raczej do trudnych terenów podchodź z pokorom bo wyniki często są bardzo mizerne od oczekiwanych.
Pozdrawiam
Edd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie