Skocz do zawartości

Dzisaj za Radomiem - z cyklu chłop to potrafi

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jadąc autem od czasu do czasu rzucam okiem na chłopskie podwórka-tym razem przejeżdżając wydawało mi się iż zobaczyłem koło od 251ki –zatrzymałem auto cofnąłem

Napisano
wydaje mi sie iż to wzmocnienie to podstawa pod lufę od działa ???? ale mogę sie mylić a chłop wiedział tylko tyle że to zostało po wojnie -pozdro
Napisano

Pogadałem jeszcze chwile z właścicielem owego perpetum mobile do drewna i oto pokazał mi dwie kupy złomu ! Jeszcze nie ruszone przez złomiarzy –pozdro

Napisano

Nie miałem za bardzo czasu przegrzebania tego znaleziska –i tylko wyciągnąłem właz od kaczora –ale pan twierdził iż po spodem jest jeszcze coś pancernego –ale nie potrafił określić co – myślę iż podjadę tam za ok .dwa tygodnie bo wcześniej nie będę mógł –pan jeszcze opowiadał o jakiejś potyczce czołgowej w pobliżu więc może coś wyjdzie jeszcze więcej, nie tylko na podwórku u niego ale może jeszcze w terenie obok –pozdrawiam

Napisano
i jeszcze myślę że jak następnym razem przyjrzę sie pozostałym elementom z tej maszyny to coś jeszcze sie rozpozna hehehe :):) a na dole jeszcze znajdują się dwie ramy ale nie zrobiłem zbliżenia -pozdro
Napisano
Być może masz racje ! Ale jeszcze trzeba sprawdzić czy to nie były jakieś standardowe wzmocnienia stosowane w różnych podstawach – są dosyć charakterystyczne pozdro
Napisano
Pak 40 -chyba możemy sobie darować nie znalazłem na zbiżeniach podobych nakładek -natomiast 105 ki nie mam dostatecznego zbliżenia podstawy -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie