Stygion Napisano 24 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2007 Witam.Czy ktoś z was posiada informację jak taki mundur wykonać ??Bądź kupić replikę ??proszę o wszelkie info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 Mam tylko takie foto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 foto 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 foto 3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 Od prawej...Asystentka służby rozpoznawczej Luftwaffe - 1943r. Instruktorka jazdy konnej, wojska lądowe - 1943r.Kobieca służba łączności Waffen SS - 1942r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stygion Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 MHM zdjęcia świetne, a mógłby mi ktoś doradzić z czego zrobić taki mundur. lub co przerobić . Bo nie mam pomysłu żadnego ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Jedyna odpowiedź - szyć od podstaw. Kurtki były szyte w typie żakietu co widać na 1 fotce i na rycinie, zdjecia kobiet w typowych mundurach wojskowych to zdjecia pozowane, i nie maja z mundurem kobiecych służb pomocniczych wiele wspólnego ;pZ czego szyć? Celowałbym w sukno szwedzkie lub pochodne dla Heer, tylko że jak wyżej, wszystko trzeba by uszyc od nowa, a słowo 'przerobic' lepiej schowaj między bajki, nie przerobisz nic na typowa kurtke mundurowa dobrze, a na dopasowany do sylwetki żakiet? Bez przesady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stygion Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 mhm no jak to z przeróbkami bywa ;)ale zapewne żeby uszyć od podstaw trzeba by mieć jakieś wykroje lub parę fotek dokładnych by krawiec obadał co i jak i mógł szyć bo bez tego klapa.No nic :) mam nadzieje że do następnego sezonu za rok uda mi się moją piękniejszą połówkę umundurować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Żeby dobrze prerobić też trzeba mieć conajmniej kilka(nascie) dobrych fotografii i wymiary poszczególnych elementów, nie wspominajac że wykroje bardzo się przydają, przerabianbie na 'oko' jest psa niewarte ale i tak jak ktos kiedys powiedział - z g...na bata nie ukręcisz. Lepiej poszukac ksiazek o kobiecych służbach pomocniczych i kierowac zapytania np na forum WAF, albo cos robic dobrze, albo wcale.Lepiej chyba pomyśleć o sanitariuszce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Zwłaszcza, że odtwarzanie sylwetki sanitariuszki, będzie znacznie bardziej praktyczne - bo jej obecnośc na polu walki (w trakcie inscenizacji) będzie można uzasadnic, a dziewczyny ze służ pomocniczych (łączności, radiolokacji, nauki jazdy konnej, etc.) raczej będzie trudno ;)PozdrawiamHindus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Dodaję jeszcze kilka fotografii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 foto... 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 foto... 3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 foto... 4) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 DRK Helferin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Jeszcze plakat propagandowy :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 A sanitariuszki nosiły standardowe kurtki mundurowe, czy również takie żakieciki"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ober_schutze Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 http://www.odkrywca.pl/sanitariuszka-wehrmacht,497196.html#497196Zobacz tutaj.Generalnie taki strój sanitariuszki znacznie łatwiej załatwic, a nawet uszyc :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
henry99 Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Dzięki, zupełnie zapomniałem o tym wątku ;)Podpis pod fotką: Fińska sanitariuszka służąca w batalionie fińskim w Dywizji Grenadierów Pancernych SS Wiking"Zwróćcie uwagę na przynależność Dyw. Wiking" do Gren.Panz. czyli mamy 43 rok. Do tego sanitariuszka nie ma czerwonego krzyża pod szyją, tylko fińską swastykę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hOOpOe Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 fajniutka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stygion Napisano 26 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2007 Sanitariuszka mogła by być gdyby mojemu słońcu chciało sie latać podczas reko. po placu ;)Ja chce jej raczej sprezentować mundur po to by jak gdzieś jedziemy nie czuła się dziwnie w towarzystwie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.