Henningsdorf Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Witam wszystkich poszukiwaczy! Wreszcie sobie odżałowałem i kupiłem ACE 150 i poszedłem w las koło Angowic gdzie doszło do pierwszych starć (I.IX.1939) z niemcami przed słynną szarżą pod Krojantami! Latałem tam chyba ze 4 godziny i znalazłem starą kosę (może Kosynierów :) ), zakrętkę od słoika parę ślepaków od KBKAK i ta łuske, którą prezentuje na zdjęciu ( wydaje mi się, że od TT/ dł. jakieś 3 cm)! Wkażdym bądź razie teren albo tak wyczyszczony albo w złym miejscu szukałem! Ale nie przejmuję się - pierwsze koty za płoty :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henningsdorf Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Sorki zauważyłem, że zapomniałem dodać foto ---> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystian-szabla Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 witaj :) gratulacje pierwszego trafienia ! na jakich ustawieniach ganiasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henningsdorf Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Właściwie to testuje ten sprzęt, a szukam na All metal i na Sensitivity 3 czasami 4 Wiesz to dopiero początki i narazie się uczę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Henningsdorf,tych łuseczek 7,62x25 wz.30 będziesz znajdował na kilogramy w miejscach walk 1944-1945r.Nie przejmój się początkiem poszukiwań,trening i wiedza /zbieraj wiadomości zanim ruszysz w teren/ czyni mistrzem.POWODZENIA!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nunki Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Henningsdorf,tych łuseczek 7,62x25 wz.30 będziesz znajdował na kilogramy w miejscach walk 1944-1945r.Nie przejmój się początkiem poszukiwań,trening i wiedza /zbieraj wiadomości zanim ruszysz w teren/ czyni mistrzem.POWODZENIA!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gromang Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Te małe łuseczki to zmora ale zawsze skrupulatnie je zbieraj pod nimi może coś ciekawego leżeć wiem co mówie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Henningsdorf Napisano 16 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2007 Dobrze, że chociaż taką znalazłem bo bym się chyba wściekł jakbym wrócił z pustymi rękoma! Chętnie bym się umówił zkimś z okolic Chojnic lub woj. Pom. na jakąś wyprawę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsia Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Też mam Ace 150 i też kopię takie łuski. Niestety nie da się ich zdyskryminować;) Z tym, że ja chodzę na jewelery. Zbieraj łuski. Mosiądz jest teraz w cenie, za kilogram płacą ok 10 pln. Kopię od stycznia i do tej pory bez rewelacji. Głównie łuski i kulki szrapnelowe, no i kilka monetek i guzików. Czasem to aż i się płakać chce jak wracam z wykopków. Powodzenia Ci życzę, obyś miał większy fart niż ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsia Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Też mam Ace 150 i też kopię takie łuski. Niestety nie da się ich zdyskryminować;) Z tym, że ja chodzę na jewelery. Zbieraj łuski. Mosiądz jest teraz w cenie, za kilogram płacą ok 10 pln. Kopię od stycznia i do tej pory bez rewelacji. Głównie łuski i kulki szrapnelowe, no i kilka monetek i guzików. Czasem to aż i się płakać chce jak wracam z wykopków. Powodzenia Ci życzę, obyś miał większy fart niż ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 a od czego ta łuska ?? są mam parę kilo wydawało mi sie zawsze ze od ppsz są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniek7_2006 Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 jest to nabój, i do PPSZ i do TT.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
profos Napisano 19 Sierpień 2007 Share Napisano 19 Sierpień 2007 Ta łuska może jest od radzieckiej pepeszki 7,62x25 a może jednak niemiecka 7,63x25 wystrzelona np. z pistoletu Mausera C96. Ale to można jedynie stwierdzić oglądając bicia na dnie łuski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.