ARTUT Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 LOL... ale z Was wredni rekonstruktorzy. Matek750 pojechał Wam tu konkretnie konstruktywną krytyką" a Wy sobie z niego drwicie, aż się chłopak obraził i poszedł sobie. Hehehehe...A tak poważnie. Do mnie czasem podchodzili różni ludzie i pytali o różne rzeczy. Jestem raczej zupełnym żółtodziobem w temacie rekonstrukcji II Wojny Światowej, a na historii XX wieku też średnio się znam (siedzę mocniej w XVII wieku) więc zwykle grzecznie wzruszałem ramionami i odsyłałem do bardziej doświadczonych.Ale przyznam, że chwilami miałem ochotę kogoś kopnąć gdy podchodził jakiś nadęty bufon i starał się za wszelką cenę pokazać jaki to jest wspaniały i doświadczony.Pozostając pełen życzliwości i słowiańskiego, przaśnego dowcipu...ARTUT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 kolejne wystąpienie przyszłęm, żygłem, poszłem " ale fajnie sie czyta takiego głombika...PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aslv Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Hehe nie wiem w czym problem z tym zamkiem od mausera przeca kruca fix w necie jest filmik jak go rozebrac.Krok po kroku wiec panie operacyjny marna prowokacja.Poszukaj sobie na stronie mauser 98 k.Google sie klania.Żenada, Żenada...aslv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 czyli brawo za czujnośc chłopkaów na dioramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ojciec67 Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 szanowny panie matek750 czytając pana posty dostaje białej gorączki i musząę pana trochę naprostowaćbyłem na tej rekonstrukcji i odpowiadałem na pytania zwiedzających a przez dwa dni przez nasze stanowisko przeszły ich setki ale do tematupo pierwsze :Posiadanie broni palnej w tym kraju jest zabronione prawem a broń hukowa wydawana jest rekonstruktorom tylko na pokaz Po drugie nie wszyscy rekonstruktorzy to zawodowi żołnierze potrafiący rozbierać broń w kilka sekundPo trzecie jak by pan trochę poczytał to znalazł by pan odpowiednie materiały dotyczące interesującego pana tematuNajlepiej przyjść z aparatem i robić zdjęcia a potem się cwaniakować że ktoś czegoś nie wieAle zawsze znajdzie się ktoś co mu wszystko przeszkadza na to niestety rady nie maPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Panowie, ale ta mini barykada z post-PRLowskich czerwonych foteli ..... to chyba tytułem żartów sobie zrobiliście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ojciec67 Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 To były krzesła z francuskiego b*****u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Każdy ma prawo do własnej oceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek750 Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 To jeśli jest wypożyczona to po co opowiadacie jak wy to latami zbieracie?? Dajcie komukolwiek 3 tys zł i ma to w tydzień (czas przesyłki) a nie lata , choć wiem imponuje to innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 idź kolego do ortopedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matek750 Napisano 15 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 15 Sierpień 2007 No widzisz, wielcy pasjonaci jak ktoś ma inne zdanie to odrazu jest policjantem i zostaje negowany, TU NIKT NIE MOŻE MIEĆ SWOJEGO ZDANIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ojciec67 Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Szanowny panie zaczoł się ten post od rozkładania zamkowa do 98K a kończy na jakiś niejasnych zakupach tylko czegoa tak na marginesie to niech pan kupi poda tu swój adres i oczekuje na wywalenie drzwi z futrynąPozdrawiamPs żeby nie odchodzić od tematuHel 2007 uważam za fajną imprezę może trochę niedociągnięć było ale tak jest zawszei szanowny panie trzeba być po stronie uczestników aby wiedzieć ile taka impreza kosztuje wysiłku bo najlepiej to ubrać sie w krótkie majtki , zabrać cyfrówkę i potem się mądrować albo jak impreza była taka zła to zorganizuj pan lepszą zobaczymy i ocenimyPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Panie matek750 " z miłą chęcią wystapimy w imprezie organiozwanej przez Pana z zapewnieniem nam bronii strzelającej z II wojny światowej. Tu nie chodzi o to że nie może Pan wyrazić swojego zdania , tylko równie dobrze może Pan mówic o tym że nie było Shermanów i niszczycieli.A dlaczego ktokolwiek miałby Panu dawać bron do ręki?? Ma łamac prawo?? Dlaczego ludzie uważają ze majądo wszystkiego prawo ?? Wsić na sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy , bawić sie oporządzeniem za kilka ?? Czy Pan daje swój aparat cyfrowy lub kamerę pierwszemu lepszemu człowiekowiJeżeli w pierwszym swoim poście nazywa Pan nas andą nadętych snobów" To chyba najlepiej jest zacytować jaśnie nam Panującego sp... dziadu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Dlaczego ludzie uważają ze majądo wszystkiego prawo ?? " :D !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Panie matek750 - poziom pańskich postów jest na dość pułapie niewiele odległym od dna..ale widzę, że nie tylko poziom postów. Na imprezie było wielu rekonstruktorów oraz niejedna diorama, więc twardo wierzę, że jeśli rzeczywiście szukał pan informacji jak rozebrać mauserowski zamek, to przy odrobinie dobrej woli i chęci by się to udało. Niech będzie pan chociaż łaskaw powiedzieć do kogo pan podszedł... bo sądząc po postach - nie będzie dla mnie zdziwieniem jakby pan podszedł do pseudo strzelnicy ASG przy bunkrze i tam się pytał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 mówiłem - lesniczy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
admin Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Panowie troszeczke luzu !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaer Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Impreza byla ciekawa, panowie ladnie sie poprzebierali :) szkoda tylko ze byla srednio rozreklamowana (poza Helem plakatow nie bylo - we Wladyslawowie, Jastrzebiej Gorze i okolicach nikt niestety nie slyszal o tej rekonstrukcji - a szkoda, bo frekwencja bylaby duzo wieksza). Sam trafilem na nia niechcaco wybierajac sie na zwiedzanie MOW ;)Tak wiec nie ma tu co mowic o jakiejs tragedii, z punktu widzenia turysty bylo fajnie...PS Zna ktos jakies GRH z Wrocławia, gdzie przyjma młodych? D-Day Hel mnie natchnelo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 z reklamami nie było tak źle nawet - wisiało tego trochę w Juracie , a także widziałem w Gdyni i Gdańsku. Dodatkowo wisiały plakaty w tramwajach wodnych relacji Hel-Gdynia i Hel-Gdańsk. Tak więc reklam było wystarczająco... ale widać niezbyt wystarczająco i niezbyt opłacalnie wszystko wyszło, skoro Pan Piotr G. tak zaniedbał niemiecką część imprezy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okejos Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 gaer jest fAJNA I PREZNA GRUPA FESTUNG BRESLAU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schutze W. Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Tylko rodzi się jeszcze pytanie co oznacza młodych" do FB trzeba mieć ukończone 18 lat, a zalecane jest minimum 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaer Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 No to jeszcze rok do 18 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek69 Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 Gaer: poszukaj kogoś, kto rekonstruuje RAD ;) Albo Orlęta Lwowskie. Szkoda, że Matek przestał pisać. Dobrze się chłopina zapowiadał. Taki widz wymagający, w myśl zasady płacę wymagam". Organizatorzy D-day'a; powinniście mu zwrócić za bilet. Nawet dopłacić, żeby więcej się już na Hel nie fatygował. Na inne imprezy również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaer Napisano 15 Sierpień 2007 Share Napisano 15 Sierpień 2007 A tam :) Przez ten jeden rok sie doedukuje dla takich jak pan matek750 i zbiore umundurowanie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek-moto Napisano 16 Sierpień 2007 Share Napisano 16 Sierpień 2007 Też byłem uczestnikiem tej rekonstrukcji po stronie niemieckiej i miałem przyjemność postrzelać sobie tym razem z mosina, ale na kilku wcześniejszych rekonstrukcjach strzelałem z mausera. Moja wiedza na temat tej broni ogranicza się do poprawnego załadowania i bezpiecznedo oddania strzału. myslę, że gdybym potrzebował rozebrać takową broń, to przy odrobinie sprytu i spostrzegawczości nie miałbym z tym problemu. W końcu to nie jest az tak bardzo skomplikowane urządzenie.Poza tym pobierając broń do rekonstrukcji jesteśmy zobowiązani do nieudostępniania jej osobom trzecim. Post pana matek750" wynika podejrzewam stąd, że któryś z kolegów nie chciał dać do potrzymania mausera więc pan matek750 mści się teraz na forum wywołując niepotrzebną burzę. W mojej opinii impreza na helu była udana i dość ciakawa, o czy wielokrotnie zapewniali mnie bezstronni widzowie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.