Skocz do zawartości

co sie dzieje???

pelikan85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam.jestem poczatkujacym poszukiwaczem kupilem uzywke viking 6. i mam taki problem:
wykrywacz daje wciaz jednostajny dzwiek w miejscu gdzie powinien byc przelacznik/pokretlo retune wystaja dwa identyczne kabelki czy maja one byc zlaczone czy nie moga sie stykac??. nie mam zielonego pojecia jak ustawic mojego vikinga i prosze o pomoc!

ps. na sterowaniu sa dwa pokretla:
1tune
2dyscrymination
3retune- owa dziurka z dwoma kabelkami
bede wdzieczny za kazda mozliwa rade
Napisano
Nie widziałem tego modelu, ale z opisu wynika, że powinien w tym miejscu znajdowac sie przycisk zwierny, coś jak RESET w komputerze. Po jego nacisnieciu i przytrzymaniu powinieneś pokrętłem TUNE ustawić sobie ledwie słuszalny sygnał wiodący przytrzymując sondę 10cm nad ziemią. Następnie zwalniasz prezycisk i opuszczając sondę nizej szukasz,w przypadku gdy sygnał wiodący zacznie odpływac" lekko podnosisz sondę i ponownie naciskasz przycisk RETUNE wtedy wykrywacz wraca do poczatkowego ustawienia sygnału wiodącego. Gdy natrafisz sondą na przedmiot w ziemi , którego nie odrzuca dyskryminacja,sygnał wiodący raptownie wzrosnie.
Pozdrawiam i mam nadzieję,że nie wpuszczam w maliny
Napisano
prosilbym uprzejmie o przetłumaczenie mi intrukcji obslugi z:
http://www.metaldetectors.co.uk/downloads/field_test_reports/viking_6_field_test_report.pdf

z gory dzieki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie