pelikan85 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 witam.jestem poczatkujacym poszukiwaczem kupilem uzywke viking 6. i mam taki problem:wykrywacz daje wciaz jednostajny dzwiek w miejscu gdzie powinien byc przelacznik/pokretlo retune wystaja dwa identyczne kabelki czy maja one byc zlaczone czy nie moga sie stykac??. nie mam zielonego pojecia jak ustawic mojego vikinga i prosze o pomoc!ps. na sterowaniu sa dwa pokretla:1tune2dyscrymination3retune- owa dziurka z dwoma kabelkamibede wdzieczny za kazda mozliwa rade
Saper93 Napisano 10 Sierpień 2007 Napisano 10 Sierpień 2007 Witam. Widze że jednak pan dostał wykywke, po co się pan martwił :) Życze miłych poszukiwań!
pelikan85 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 no saper dostalem, ale mam z ustawieniem problem j/w.pozdro
pelikan85 Napisano 10 Sierpień 2007 Autor Napisano 10 Sierpień 2007 czy nikt nie wie jak to ustawic??
SWaldek Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Nie widziałem tego modelu, ale z opisu wynika, że powinien w tym miejscu znajdowac sie przycisk zwierny, coś jak RESET w komputerze. Po jego nacisnieciu i przytrzymaniu powinieneś pokrętłem TUNE ustawić sobie ledwie słuszalny sygnał wiodący przytrzymując sondę 10cm nad ziemią. Następnie zwalniasz prezycisk i opuszczając sondę nizej szukasz,w przypadku gdy sygnał wiodący zacznie odpływac" lekko podnosisz sondę i ponownie naciskasz przycisk RETUNE wtedy wykrywacz wraca do poczatkowego ustawienia sygnału wiodącego. Gdy natrafisz sondą na przedmiot w ziemi , którego nie odrzuca dyskryminacja,sygnał wiodący raptownie wzrosnie.Pozdrawiam i mam nadzieję,że nie wpuszczam w maliny
pelikan85 Napisano 11 Sierpień 2007 Autor Napisano 11 Sierpień 2007 witam SWaldek!dzieki uprzejme za porade dziś po pracy zaraz to sprawdzępozdrawiam i jeszcze raz serdecznie dziekuje
pelikan85 Napisano 12 Sierpień 2007 Autor Napisano 12 Sierpień 2007 prosilbym uprzejmie o przetłumaczenie mi intrukcji obslugi z:http://www.metaldetectors.co.uk/downloads/field_test_reports/viking_6_field_test_report.pdfz gory dzieki
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.