Skocz do zawartości

Walki na krwawych ziemiach zach.

pol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszytkich
Mam pytanie , czy Gorzowie Wlkp. , jak również w jego okolicach (tak w promieniu 50km)walczyły , lub chociaż były przeżucane przez te tereny jakieś jednostki SS lub Falschimjager.Pytam , bo ostanio dostałem kilka nie potwierdzonych jeszcze info. , o takich działaniach i chciałbym się upewnić.Jeżeli nie checie podawać konkretnych miejscówek (co rozumiem) , to chociaż podajcie okolicę.Mniej więcej , gdzie mógłbym szukać.

P.S.Napiszcie także jeżeli trafialiście coś ciekawego , to co to było.

pozdro pol
Napisano
No nie mówcie , że nie wiecie.Jak nie chcecie powiedzieć , to poprostu napiszcie ,żebym sobie sam poszukał , czt coś takiego.

pozdro pol
Napisano
Nie uwierzysz, ale w Gorzowie miała się bronić LSSAH!!! Raptem 2 czołgi no i trochę piechoty czy jakoś tak. Rozlokowani byli wzdłuż linii od pętli tramwajowej Silwana do folwarku Kopystno (teraz tam jest Szpital Wojewódzki).
Czyli wypisz wymaluj tereny dzisiejszego osiedla Manhattan.
Tam właśnie mieszkam i nie ma żadnych śladów co chyba jest zrozumiałe na tak dużym osiedlu.
Poza tym SS-mani nie wzięli udziału w żadnej bitwie i po prostu nawiali zgrupowując się w pobliżu koszar na Myśliborskiej.
Napisano
Sie ma beyo!!!
Jak zawsze mogę na ciebie liczyć.
Co do tych jednostek LSSAH , to już mam pewne wiadomości na ich temat.Nawet ostatnio byli tam archeolodzy , bo szukali podoobno zwłok niemców , wszędzie kopali , ale nic nie znleżli , ale kto wie może>Aczkolwiek temat bardzo ciekawy , jak coś pisz na priv.

pozdro pol

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie