pol Napisano 6 Grudzień 2003 Autor Napisano 6 Grudzień 2003 Witam wszytkich Mam pytanie , czy Gorzowie Wlkp. , jak również w jego okolicach (tak w promieniu 50km)walczyły , lub chociaż były przeżucane przez te tereny jakieś jednostki SS lub Falschimjager.Pytam , bo ostanio dostałem kilka nie potwierdzonych jeszcze info. , o takich działaniach i chciałbym się upewnić.Jeżeli nie checie podawać konkretnych miejscówek (co rozumiem) , to chociaż podajcie okolicę.Mniej więcej , gdzie mógłbym szukać.P.S.Napiszcie także jeżeli trafialiście coś ciekawego , to co to było.pozdro pol
pol Napisano 7 Grudzień 2003 Autor Napisano 7 Grudzień 2003 No nie mówcie , że nie wiecie.Jak nie chcecie powiedzieć , to poprostu napiszcie ,żebym sobie sam poszukał , czt coś takiego.pozdro pol
beyo Napisano 8 Grudzień 2003 Napisano 8 Grudzień 2003 Nie uwierzysz, ale w Gorzowie miała się bronić LSSAH!!! Raptem 2 czołgi no i trochę piechoty czy jakoś tak. Rozlokowani byli wzdłuż linii od pętli tramwajowej Silwana do folwarku Kopystno (teraz tam jest Szpital Wojewódzki).Czyli wypisz wymaluj tereny dzisiejszego osiedla Manhattan.Tam właśnie mieszkam i nie ma żadnych śladów co chyba jest zrozumiałe na tak dużym osiedlu.Poza tym SS-mani nie wzięli udziału w żadnej bitwie i po prostu nawiali zgrupowując się w pobliżu koszar na Myśliborskiej.
pol Napisano 8 Grudzień 2003 Autor Napisano 8 Grudzień 2003 Sie ma beyo!!!Jak zawsze mogę na ciebie liczyć.Co do tych jednostek LSSAH , to już mam pewne wiadomości na ich temat.Nawet ostatnio byli tam archeolodzy , bo szukali podoobno zwłok niemców , wszędzie kopali , ale nic nie znleżli , ale kto wie może>Aczkolwiek temat bardzo ciekawy , jak coś pisz na priv.pozdro pol
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.