eisenbahner Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2007 Witam serdecznie i pozdrawiam grupowiczówGeneralnie poszukuję patek, pagonów, klamer, mundurów Deutsche Reichsbahn, Bahnschutzu oraz PKP przed 1956 roku do kiedy to produkowano mundury zapine pod szyję. Niestety elementów umundurowania kolei zachowało się dość niewiele z tamtych czasów.Jeśli ktoś ma chętnie zakupie stare bilety kartonowe PKP (nawet z lat 90-tych) zwłaszcza z małych dawno zamkniętych stacji, nieczynnych czy też rozebranych linii kolejowych.Pewnie chodząc po strychach wielu z was ma okazję na takowe rzeczy się natchnąć. Ja niestety zwiedziłem tylko niewielką część wszystkich strychów, walących się budnynków, opuszczonych zakładów. Może kumuś z was udało się natchnąc na takowe pamiątki ginącej historii kolei?Może ktoś ma jakąś reczną drezynkę normalnotorową na sprzedaż?Pozdrawiam serdecznieTomek Wesierski*****************************************KRZYWIŃSKA KOLEJ DREZYNOWAhttp://www.krzywinskie.drezyny.comwesierskitomasz@poczta.onet.pl600-292-454***************************************** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 9 Sierpień 2007 Share Napisano 9 Sierpień 2007 Swego czasu niemieckie mundury kolejarskie stały za niewielkie pieniądze na allegro. Pojawiają się od czasu do czasu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eisenbahner Napisano 9 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2007 Pojawił się jeden we wrześniu 2006. Niestety trochę zdekompletowany. Całkiem niedawno widziałałem kurtke mundurową rzekomo DR ale okazała sie być tramwajarską.Pozdrawiam serdecznieTomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.