sten Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 Potrzebuje pomocy jak w temacie.Co zrobic??Awers niewidoczny,jak sie pozbyc tego nalotu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 7 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2007 rewers.pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
to17071990 Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 Probowales mechanicznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 14 Sierpień 2007 Share Napisano 14 Sierpień 2007 Ultradźwiękiem w specjalnej wanience. Nigdy nie próbowałem, ale widziałem zdjęcia czyszczonych w ten sposób odznak - rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 14 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 14 Sierpień 2007 mechanicznie jej nieruszalem,boje sie ze tego niewytrzyma.Ten trik z Ultradzwiekiem jest ciekawy.Jak to idzie i czym to wykonac??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 Nie wykonasz samemu musisz kupić myjkę ultra dźwiękową na allegro około 90 zł albo to złotnika czasem takie mają to za darmo ci wyczyści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 17 Sierpień 2007 Share Napisano 17 Sierpień 2007 tu nawet taniej znalazłem raz kupić i masz spokój na latahttp://www.allegro.pl/item223567331_wanna_myjka_ultradzwiekowa_tanio_moc_35_60_led_w.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sten Napisano 17 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2007 dzieki Falkenburg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 22 Sierpień 2007 Share Napisano 22 Sierpień 2007 hejpodobny problem z krimshildem i czarna za rany.czy macie moze foto tych odznak czyszczonych ultradzwiekiem?pytac o taki sprze u jubilerow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
huk 100 Napisano 27 Sierpień 2007 Share Napisano 27 Sierpień 2007 odradzam myjki za 100 zeta -macie tu wypowiedzi na temat tej myjki hehehe-pozdro-http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic458452.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FalkenBurg Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Koleś chyba trafił na jakąś słaba myjkę a co do tego jak długo czyści zależy konsystencja brudu tłuste rzeczy jak smary itp bez specjalnego płynu do myjek nie maja szans an oczyszczenie tego ,ale takie coś jak rdza i piasek przyklejony oczyści dobrze fakt długo sie pomoczy w tej z allegro ale chociaż robi to delikatnie ,mój przyjaciel ma taką myjkę i nie narzeka tylko że czyści nią jakieś tam czyści elektroniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bachus Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Polecam czyszczenie metodą elektrolizy! Trafiłem ostatnio medalik carski w podobnym a nawet gorszym stanie. Oczyściłem pięknie w elektrolizie i pogoniłem na aukcji za niezłą kwote. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Co było zastosowane jako elektrolit w tej elektrolizie?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bachus Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Jako elektrolitu używam tylko wody z sodą, polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Co to za metal? Soda nadaje się tylko do stali, myślałem że to jest coś innego.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Co to za metal? Soda nadaje się tylko do stali, myślałem że to jest coś innego.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bachus Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 Wojtek, nie wiem skad masz informacje ze soda nadaje sie tylko do stali"? Soda jest świetna do medzi, srebra i innych metali, ja tym czyszcze wszystkie wykopki które tego potrzebują i jeszcze niczego nie zmarnowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Soda zjada" miedz, mosiądz. Dla alu czy cynku to zagłada kompletna. Srebro i złoto dobrej próby wytrzyma (z tym nie miałem praktyki). Soda czysci" wszystko, tak jak i ocet czyści" wszystko :/Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bachus Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Wojtek nie wiem jakie masz sposoby na czyszczenie mi soda jeszcze niczego nie zjadła, a miedzi wyczyściłem chyba najwięcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neszna Napisano 1 Wrzesień 2007 Share Napisano 1 Wrzesień 2007 Witam,ja również używam jako elektrolitu sody zarówno do miedzi jak i mosiężnych guzików i efekty są zadowalające.Co w takim razie poleca i stosuje Cyrograf15 jako elektrolit nie niszczący miedzi?Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Wrzesień 2007 Share Napisano 3 Wrzesień 2007 Nie czyszcze miedzi elektrolitycznie. Myje, czasami poleruje, drobiazgi mocze w oliwie z oliwek lub wanna ultradzwiękowa.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.