Skocz do zawartości

Jak uratowac czarna za rany???

sten

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ultradźwiękiem w specjalnej wanience. Nigdy nie próbowałem, ale widziałem zdjęcia czyszczonych w ten sposób odznak - rewelacja!
Napisano
mechanicznie jej nieruszalem,boje sie ze tego niewytrzyma.
Ten trik z Ultradzwiekiem jest ciekawy.Jak to idzie i czym to wykonac???
Napisano
Koleś chyba trafił na jakąś słaba myjkę a co do tego jak długo czyści zależy konsystencja brudu tłuste rzeczy jak smary itp bez specjalnego płynu do myjek nie maja szans an oczyszczenie tego ,ale takie coś jak rdza i piasek przyklejony oczyści dobrze fakt długo sie pomoczy w tej z allegro ale chociaż robi to delikatnie ,mój przyjaciel ma taką myjkę i nie narzeka tylko że czyści nią jakieś tam czyści elektroniczne
Napisano
Polecam czyszczenie metodą elektrolizy! Trafiłem ostatnio medalik carski w podobnym a nawet gorszym stanie. Oczyściłem pięknie w elektrolizie i pogoniłem na aukcji za niezłą kwote. Pozdrawiam.
Napisano
Wojtek, nie wiem skad masz informacje ze soda nadaje sie tylko do stali"? Soda jest świetna do medzi, srebra i innych metali, ja tym czyszcze wszystkie wykopki które tego potrzebują i jeszcze niczego nie zmarnowałem.
Napisano
Soda zjada" miedz, mosiądz. Dla alu czy cynku to zagłada kompletna. Srebro i złoto dobrej próby wytrzyma (z tym nie miałem praktyki). Soda czysci" wszystko, tak jak i ocet czyści" wszystko :/
Wojtek
Napisano
Witam,ja również używam jako elektrolitu sody zarówno do miedzi jak i mosiężnych guzików i efekty są zadowalające.Co w takim razie poleca i stosuje Cyrograf15 jako elektrolit nie niszczący miedzi?Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie