Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o pomoc co to jest ?

trebor123

Pytanie

Proszę o pomoc co to może być i od czego.Jest to cienka blaszka Znaleziona została w miejscu gdzie było średniowieczne grodzisko,warownia,zamek,ostrewalki Iwś,co do IIwś niejest mi znane czy coś się w tym miejscu działo
a do teraz było tam dużo turystów Prosze o pomoc co to bo nie wiem czy ma mnie to cieszyć? ( syrenka jest grubsza od Warszawskiej i mi sie nie podoba ).
Prosze o pomoc i dziękuje !

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o pomoc co to może być i od czego.Jest to cienka blaszka Znaleziona została w miejscu gdzie było średniowieczne grodzisko,warownia,zamek,ostrewalki Iwś,co do IIwś niejest mi znane czy coś się w tym miejscu działo
a do teraz było tam dużo turystów Prosze o pomoc co to bo nie wiem czy ma mnie to cieszyć? ( syrenka jest grubsza od Warszawskiej i mi sie nie podoba ).
Prosze o pomoc i dziękuje !

Mnie się podoba, ale mam wątpliwości, czy to jest aż tak stare. Za dobrze wygląda, dziury za okrągłe, choć mogą być wtórne. Rysunek może być przedwojenny.
Pozdrawiam

Skoro nikt nic innego nie wymyślił, to wrzucę moje pierwsze skojarzenie. Mi to wygląda na popielniczkę,czy podstawkę pod papierosa.
Czy te dwa okrągłe na dole są wypukłe?
Potem naprzeciw nich u góry jest wcięcie.
Czy jak by położyć papierosa między tymi na dole to by pasowało?
Też kiedyś trafiłem blaszkę, zrobioną na wklęsło na środku, z boku były dwa wgięcia - pasowało na położenie dwóch papierosów.
Inne pomysły?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie