Skocz do zawartości
  • 0

id cholerstwa

artek26

Pytanie

Napisano

Witam serdecznie.Pare dni temu moja ekipa remontowa dokonywała zmiany dachu u jednego z klijentów w starym domku.Przy zerwaniu poszycia w słomie znaleźli cos takiego.Wezwałem saperów.Przyjechali po 2 godzinkach i zabrali sobie to ot tak poprostu w rękach.Z robiłem fotki temu dziadostwu i jestem ciekawy co to takiego i czy to było faktycznie niebezpieczne gdyż saperzy nie wygladali na zestresowanych.
Na pierwszym zdjeciu jakieś BATRONE?!

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak naprawde to znalazłes mały skarbik
nie dość ze fajne fanty to i rzadkie a jeszcze w takim stanie.
Na zachonich aukcjach oj mnożyło bysię ojro

Te paluszki to detonatory z piorunianem rtęci. Wrażliwym na boćse mechaniczne , wstrząsy nakucie itp. Dość silny i niebezpieczny

Maska wydaje sie polska ( ale jaki stan chłopie, malina )

Co do zapalnika ! Oj wydaje mi sie ze to zapał do Puw - a
Napisano
PuW - to bomby lotnicze pruskie. Które także posiadała i kopiowała Polska. Ale nie jestem pewien co do tego zapalnika. Wygląda na użyty

A na drugi raz dzwoń po saperów z forum. (żart)
Napisano

Witam serdecznie.Pare dni temu moja ekipa remontowa dokonywała zmiany dachu u jednego z klijentów w starym domku.Przy zerwaniu poszycia w słomie znaleźli cos takiego.Wezwałem saperów.Przyjechali po 2 godzinkach i zabrali sobie to ot tak poprostu w rękach.Z robiłem fotki temu dziadostwu i jestem ciekawy co to takiego i czy to było faktycznie niebezpieczne gdyż saperzy nie wygladali na zestresowanych.
Na pierwszym zdjeciu jakieś BATRONE?!

Napisano
To pierwsze do rakietnicy naboje.Ladny prezent dla saperów:) Pudełko po nich mam nadzieje sobie zatrzymałes? bo to duża rzadkość.pozdrawiam.
Napisano
no właśnie te rureczki.Dziekuję.Jakby coś stało się pracownikowi to miałbym peważne problemy.Prezent dla saperów.Niewiedza!!!Pieniążki to nie wszystko.....!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie