Skocz do zawartości

Bounty hunter Lone star

blaszak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!!
Czy ktoś z szanownych kolegów chodzi z tym modelem bh??
Mam zamiar wymienić swojego bh fast tracker na lone stara.
Czy warto??
Prosiłbym o jakieś opinie o tej wykrywce.
Pozdrawiam!
Napisano
Ja chodziłem z Lone Starem, z dużą i małą cewką. Daje on bardzo ładne sygnały gdy pod cewką znajdzie się aluminium. Posiada tryb Notch którego nieużymam bo omija niektóre rzeczy.Jest on podobno przydatny na plaży (nie sprawdzałem). Przy takiej zmianie wykrywaczy jaką masz zamiar wykonać, mogą co najwyżej zmienić się zasięgi na niektóre przedmioty. Radziłbym zakupić coś pożądniejszej firmy - wtedy naprawde odczujesz różnice.

pozdr.
Napisano
Czy zasięg faktycznie jakoś bardziej jest większy???
Na swojego fast trackera nie narzekam,bo w mojej okolicy to przeważnie wychodzi kolorek,więc wykrywacz spisuje się nieźle.
Czy chodząc z lone starem też można trafić militarkę czy tylko raczej przypadkiem???
Napisano
Czy nikt nie chodzi z loone starem??
może ktoś mógłby mi podać jakieś przybliżone osiągi z waszych wypraw w teren??
będę wdzięczny
Napisano
Witam
Biegałem z Lonem 3 sezony,na kolorek w sam raz.Na militarke słabiutko...Choc stalowe odznaki i klamry nim trafiałem.
A zasieg...Powiedzmy że na drobny kolor jest wystarczający,choc pozostaje pewien niedosyt.
W szczególnosci ze teraz przesiadłem sie na Minelaba i widze że sporo rzeczy musiałem minąc...

Pozdro
Zwierz
Napisano
Dzięki ci bardzo.
mam zamiar zmienić fast trackera na lone stra i dlatego tak się dopytuję.Mam nadzieję że w tym przedziale cenowym będzie to dobry wybór???w mojej okolicy i tak przeważnie wychodzi kolor tak wic mam nadzieję że choć trochę zwiększy mi się zasięg w grunt
Napisano
Hmmm...Z tego co sie orientuje nowy Lone kosztuje ok. 800 zł.A nie myslałes o jakims lepszym ale uzywanym sprzecie za tą kase?Oczywiscie kupionym od pewnego goscia.
Bo na alledrogo to róznie moze byc...
Napisano
A jesli chodzi o zasieg to Lone ma wiekszy zasieg od Trackera.Choc oczywiscie nie powala on na kolana.
Zresztą...
Od modelu Lone po Qick Draw,Scharp do Land Stara(wymieniam tutaj stajnie BH) zasiegi są podobne lub nieznacznie sie róznia na korzysc droższego sprzetu.
Napisano
Cześć mam pytanie do modelu Bounty hunter Quick silver czy ktoś może mi napisać jaka jest jakość tego sprzętu i ostatnio jak byłem w Wiznie gzdie była kampania wrześniowa po 5 godz poszukiwan mój wykrywacz gdy natrafiłem iron(metal)sygnał robił się ciągły i nie można było go przerwać mimo odsunięcia wykrywacza od znaleziska dopiero gdy go wyłączyłem wtedy w przypadku innych metali działał bez zarzutów
Napisano
A jak ustawić lone stara żeby sygnalizował w miarę czysto monetki jak i jakieś inne większe żelazne fanty??
Zwierzu,na jakim trybie pracy śmigać???
Pozdrawiam!!
Napisano
Witam
blaszak...to tak-daruj sobie całkowicie tryb AUTO NOTCH.
Szukaj w trybie DISC.Jesli chcesz znajdowac co wieksze żelazne fanty to ustaw dyskryminacje na całkowite minimum a czułosc na godz 3/4 czyli gdzies na godzinie 3.Mozesz nawet podkręcac czułosc ale wtedy mogą pojawic sie fałszywe sygnały.Ale to łatwo skorygujesz zmniejszając czułosc az do ustąpienia fałszywek.

Pozdrawiam
Zwierz
Napisano
Acha...
Pamietaj ze podkrecajac dyskryminacje mozesz pominąc sporo fantów.Szczególnie starszych monetek,stalowych odznak,stalowych klamer.
Najlepiej szukaj tak jak Ci napisałem na minimum dyskryminacji.
Choc Lone Star najlepiej sprowdza sie na kolor.
Militarka sie tylko zdarza.Ale sie zdarza... :) :)
Napisano
I moim zdaniem jeszcze jedna rzecz bardzo wazna aczkolwiek często bagatelizowana....
Kup sobie osłone na sonde to za sezon,dwa nie bedziesz musiał wydawac 250 zł na nową.
Napisano
właśnie wróciłem z pierwszej testowej wyprawy z lone starem.
Pierwsze wrażenie raczej niezbyt miłe:(
chodziłem na trybie disc z dyskryminacją na minimum.
Brzęczy,piszczy i co chwila jakiś inny dźwięk.Zadnego czystego sygnału:( chyba tylko wielkim fartem znalazłem łuskę od mośka i łudkę od mausa.Moje pierwsze wrażenie bardzo negatywne,miałem już momenty że chciałem go połamać o drzewo:)
Mam wrażenie że już mój fast tracker jest lepszy.
Zwierzu,czy to tylko ja mam takie wrażenia odnośnie tej piszczałki???
Pozdrawiam!!
Napisano
Spokojnie blaszak...
Moze grunt silnie zmineralizowany,wypróbój w innym miejscu.Jesli nie, mnniejszaj czułosc az do ustąpienia fałszywych sygnałow.
Mam pytanie...
Czy ten Lone Star jest nowy?Czy kupiony od kogoś?
Bo te objawy co piszesz to wyglądają jakby było cos z ekranem" kabla lub nieszczelna cewka.
Najpierw spróbój zmniejszyc czułosc.
Napisano
Cześć!
miejsce jest ok,już nie raz tam kopałem i zawsze wychodził jakiś fajny kolorek.Problem w tym że nie miałem zadnego czystego sygnału,i prawie za każdym razem przy ruchu powrotnym cewką był inny dźwięk.Spróbuję tak jak napisałeś,pozmieniam ustawienia i zobaczę.Byłbym wdzięczny jakbyś miał chwilę czasu i odezwał się do mnie na gg 9976015.
Pozdrawiam i dzięki za rady
Napisano
Mój Lone" czasami na mokrej trawie też daje dużo fałszywych sygnałów, albo na nierównościach (skarpy na zaoranym polu).

Gdy teren nie jest bardzo zasmiecony jest tez opcja zeby szukać w trybie ALL Metal, ale kopac tylko sygnaly które na wyswietlaczu pokazuje od 2 do 6 kreski.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie