Skocz do zawartości

FlaK 2cm -schematy i informacje

to17071990

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

wewnętrzna puszka bakelitowa z wejściem do pokrętła bocznego . część tego elementu widoczna jest na zdjęciu górnym w otworze koło pokrętła

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

teraz już zdjęcie większej ilości ale podpisane literowo aby było łatwiej opisywać co rozpoznano - miarka aby zobaczyć wielkość

Napisano

To prawdopodobnie wszystko należy do wnętrza , są to części składowe wewnętrznej puszki sterowania flaka 38 . Może ktoś ma schemat budowy lub z jakich elementów to się składało albo jak to działało ??. Zapraszam do rozgryzania problemów.

Napisano
Nie wiem czy Ci to coś pomoże, ale mnóstwo takich części znalazłem na terenie Hydralu na Psim Polu jak rozbierano halę testową. Czyli niegdysiejszych zakładów Borsig
Napisano
wiem że tego kopacze wrocławscy i opolscy nabrali tego w swoje spiżarnie sporo i teraz od czasu do czasu wystawiają na alledrogo, tylko przydało by się usystematyzować do czego te części były produkowane, bo wtedy zainteresowane osoby wiedziały by czego szukać, Z tego co widać nie tylko są elementy z Flaka ale także do samolotów, pojazdów czy radiostacji różnych typów. Jak możesz wrzuć zdjęcia elementów których ja nie pokazałem a masz w swoich zbiorach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie