Skocz do zawartości
  • 0

co to jest?? (m.in. talerze RAD z obozowego śmietniska)

darmatt

Pytanie

Napisano

czołem,

Na wojennym śmietnisku w okolicach pewnego obozu wykopałem taką dziwną część. Kulka" oczywiście rusza się na wszystkie strony. długość prawie 5cm, średnica w najszerszym miejscu: 3cm.
ta wąska tulejka posiada gwint wewnętrzny.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 fant to bedzie jakeis jazmo jezeli wykopane na terenie lotniska a co do oznaczenia to trafiaja sie nie tylko na radach tego typu samolociki ale mi sie wydaje ze nie sa zwiazane z zadnymi silami /wojskami/jednostkami powietrznymi to chyab oznaczenie producenta ale moge sie mylic :)
Napisano
Jest to sworzeń wahacza , występujący w każdym samochodzie w elemencie zawieszenia .Ten nie wygląda zbyt staro , mógł znaleźć się na tym wysypisku zupełnie przypadkowo i nie koniecznie bardzo dawno temu .Pozdro...
Napisano

czołem,

Na wojennym śmietnisku w okolicach pewnego obozu wykopałem taką dziwną część. Kulka" oczywiście rusza się na wszystkie strony. długość prawie 5cm, średnica w najszerszym miejscu: 3cm.
ta wąska tulejka posiada gwint wewnętrzny.

Napisano

Te talerze też wyszly tam, byly też inne popękane talerze, ale nie mialy gap ani napisów typu RAD etc. po prostu bicia wytwórcy i tyle i nie brałem ich.

Moje pytanie odnośnie tego RAD chyba z lotniska szybowców (?). Czy to rzadki talerz?

dzięki

Darmatt

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie