sanitater Napisano 28 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2007 Witam,Mam pytanie co do malowania kanistrow niemieckich. Czy ktos spotkal sie z przypadkiem ze tloczone napisy byly pomalowane na jakis inny kolor (niejako zalane farba) niz calosc kanistra (np. czerwony, bialy)? Widzialem kiedys taki egzemplarz, ale nie wiem, czy nie byla to kolekcjonerska fantazja. Oczywiscie, dopuszczam, ze kanistry mogly byc malowane wtornie, i ktos mogl sie postarac o taki bajer w epoce. Wyglada to ciekawie, zwlaszcza, ze widac z daleka napisy Feuergefahrlich" Wehrmacht" no i date, ale czy znajduje jakies potwierdzenie w II-wojennej rzeczywistosci?PozdrawiamMaciek /HainrichGRH Pionier 39 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Lipiec 2007 Share Napisano 28 Lipiec 2007 Mam kilkanaście kanistrów WH z lat 1938-44 ,różne fabryki, większość w oryginalnej farbie i nie trafił mi się jeszcze malowany tak jak piszesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 31 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2007 Dziekuje bjar_1. Pomaluje go tradycyjnie, choc mialem szczerze mowiac skryta nadzieje, ze takie tez sie zdarzaly. ;)PozdrawiamMaciek/Hainrich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.