altean Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Napisano 2 Grudzień 2003 Mam zapytanie do znawców .Nęka mnie pytanie czy wykrywacze Bounty Hunter nadają się do poszukiwań militarii.Jeżeli tak , to jakie modele są godne polecenia.Dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam.
watorresbo Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 witaj jestem posiadaczem TRACKERA IV i raczej jest to wykrywka na monetki militari nie szukam ale często znajduje..:)naboje,łuski,pochwy,bagnety i inny wojenny złomna militaria polecił bym raczej wykrywacz PIpozdrawiam wr
iglanadon Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 też używałem Trackera i w sumie za tą cenę to dobry sprzęt, brakowało mu troche zasięgu i doskwierał mi brak wskaźnika zuzycia baterii, ale ogólnie to przyjemny sprzęt
Łukasz Napisano 4 Grudzień 2003 Napisano 4 Grudzień 2003 Witam! Z moim Trackerem obleciałem chyba wszystkie ziemianki, stanowiska radzieckie w okolicach miejsca, gdzie byłem na wakacjach. Tragedia. Wykopałem 1 hełm w stanie opłakanym... Faktycznie ten wykrywacz nadaje się bardziej na monetki, łuski i inne drobne kolorki" niż na złom wojenny. Drobiazg z pól wybiera naprawdę fajnie, najciekawszym trafieniem z nim była klamerka carska na głębokości ok. 20cm. Myślałem nad zmianą sondy na większą, mam 21cm, a chciałem kupić 25, ale odradzono mi. Cena jest za wysoka w stosunku do detektora, a zasięg niedużo wzrasta. Jednym słowem, jeśli chcesz chodzić za żelastwiem Trackera IV nie kupuj, za niższą cenę jest HS3 lub RUTUS, z którymi na 100% będziesz miał masę fantów więcej niż z Bounty'm. Pozdrawiam, Łukasz
altean Napisano 5 Grudzień 2003 Autor Napisano 5 Grudzień 2003 Dzięki za wypowiedzi.Ale pragnę drążyć temat dalej.Czy wszyscy mają tylko Bouty Huntery 4, przecież są jeszcze inne modele tej firmy. Czy nie ma nikogo kto, by się skusił na zakup innego modelu ?Czy sama nazwa Bouty Hunter świadczy o tym ,że jest to wykrywacz na monetki ?
Łukasz Napisano 6 Grudzień 2003 Napisano 6 Grudzień 2003 Witam! Znajomy ma Quick Draw'a II. QDII ma trochę większy zasięg, ale i sonda kumpla większa, 25cm. Wyświetlacze w QDII nie nadają się do niczego... Pozdrawiam, Łukasz
franek164 Napisano 15 Styczeń 2004 Napisano 15 Styczeń 2004 witamjestem szczęśliwym posiadaczem Q.D.II i niestety nie mogę zgodzić się z moimi przedmówcami.wykrywacz ten ma średnie osiągi jednak nadaje się bardziej na militaria. Bardzo słabo reaguje na małe srebrne monety, pokazuje je jak złom. podobnie traktuje drobne przedmioty z brązu, bardzo dobrze natomiast radzi sobie z miedziakami - Udało mi się nim znaleźć denarek jagielloński(oczywiście fals). dość dobrze eliminuje drobne przedmioty żelazne i ogólnie jest wart tej kasy. pozdrawiam
Pioterek Napisano 15 Styczeń 2004 Napisano 15 Styczeń 2004 franek 164:Też mam QDII i muszę powiedzieć, że na srebrne małe monetki reaguje jak wściekły, jak na wszystkie metale kolorowe. Może powinieneś pobawić się ustawieniami(?)albo coś jest z nim nie tak.
franek164 Napisano 17 Styczeń 2004 Napisano 17 Styczeń 2004 Pioterek: zależy o jak małych monetkach mówimy. Nie mam go wprawdzie od nowości więc może rzeczywiście coś z nim nie tak. W każdym razie denarki jagiellońskie sygnalizuje jako drobny złom ale ich nie dyskryminuje, to samo z innymi bardzo cienkimi blaszkami srebra! A zasięgi przy wyłączonej dyskryminacji ma bardzo przyzwoite. Mam porównanie ponieważ koleś z którym głównie poszukuję ma tesoro z tym że lepszej klasy no i jest bardzo widoczna różnica. Prosze mnie źle nie zrozumieć ja jestem naprawdę zadowolony z tego sprzętu. Główną zaletą jest jego waga bardzo istotna przy długich poszukiwaniach.pozdrawiamfranek
Pioterek Napisano 19 Styczeń 2004 Napisano 19 Styczeń 2004 franek164:Masz rację. W porównaniu do wykrywaczy z wyższjej półki QDII ma miejszy zasięg (na bardzo małe przedmioty) o około 5cm. Również miałem okazję się o tym przekonać.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.