hydro Napisano 2 Grudzień 2003 Autor Napisano 2 Grudzień 2003 Witam. Już w lipcu planowałem aby pod koniec roku kupić nowy wykrywacz. Miałem zamiar nabyć coś droższego tzn. Minelab Explorer, albo White's dfx. W międzyczasie okazało się, że jest w przygotowaniu nowa ustawa o ochronie zabytków, która mówi, że wszelkie poszukiwania z wykorzystaniem sprzętu elektronicznego są przestępstwem. Co w tej sytuacji? Kupić mimo to, i liczyć na to, że się coś zmieni. Kupić i nie szukać. Kupić i szukać licząc na to, że mnie nie złapią. Nie kupować, bo jak dam się złapać to nowy sprzęt przepada. Proszę o radę, co zrobić. A jak ma się szukanie na plaży do ustawy? Mam nadzieję, że nie ma związku.Pozdrawiam wszystkich.Hydro
pol Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 czeHydro , amoże kupisz coś tańszego , ale też dobrego , np. coś polskiego.Nawet jask cię złapią i odpukać puk,puk,puk :D , to stracisz dużo mniej niż , jakbyś kupił drogiego.pozdro pol
watorresbo Napisano 2 Grudzień 2003 Napisano 2 Grudzień 2003 witam po pierwsze co do ustawy z 21 listopada to niema jeszczestworzonego całego tego sytemu wykonawczego więc pół roku jeszcze wspaniałych wykopków a potem......ja niemam zamiaru poprzestać...mogą mi naskoczyć i tyle :)))pozdrawiam watorresbo
Gość Napisano 3 Grudzień 2003 Napisano 3 Grudzień 2003 To, że nie ma przepisów wykonawczych, nie oznacza, że ustawa nie obowiązuje. Obowiązuje, natomiast sądzić i tak będą najszybciej za pół roku, więc wtedy już te przepisy wykonawcze będą.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.