RayanPeter Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 Witam.Czy ta łopata ma coś wspolnego z 2WS?? oprócz stanu;)Razem z łopatką wyskoczyły mi baterie zespolonew akumulator ( konstrukcja oparta chyba na jakimś tekturopodobnym materiale).Potem zaprzestałem kopać bo zaczeły wychodzić mniej ciekawe fanty.Pozdrawiam.
RayanPeter Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 I pytanko o umocnienia wojenne.Ostatnio natrafiłem na takie umocnienie z 2WS.Z wiadomości od osób mieszkajacych w tamtej okolicy wiem że najpierw stacjonwały tam jednostki niemieckie, póżniej ukrywali sie tam ludność Żydowska .Znajduje sie to na lekkim wzniesieniu wśród starych dębów.Mały opis. (rys tech;))1 - wykop jakieś 4,5 m/ 3 m głębokość 1,6 m 2 - wykop 4 m / 3 m głębokośc 1,5 m3 - jak wyżej4 - wykop 2,5 m / 2 m5 - wykop okrągły srd 2,5 m6 - jak wyżej( ziemia pełna węgla i popiołu) no i 7 bardzo dziwny obiekt wymiar 2,8 / 1,8 m na oko;) głęboki na jakieś 1,6 m z betonu. tzn jest to obwolutka betonowa prostokątna ( wygląda jak fundament tylko z jednej str jest niższy po szerokości i ma boki spadziste w tą str.)Jezeli macie jakieś pomysły na funkcje tych umocnień to będe wdziczny za posty.Pozdr.
RayanPeter Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 Rys do obiektu nr.7 widok z bokuNa całym terenie wychodzą gwoździe w tysiącach;((oraz gruz i kawałki cegieł. Niestety sprzęt nie działa wybiorczo i po 6 h kopania odłamków i gwoździ dałem spokoj.PS. No i łuski już kiedyś kilka wrzucałem i w dołku z popiołem wyskoczyła puszka z pseudo bulldogiem.
Pytanie
RayanPeter
Witam.
Czy ta łopata ma coś wspolnego z 2WS?? oprócz stanu;)
Razem z łopatką wyskoczyły mi baterie zespolonew akumulator ( konstrukcja oparta chyba na jakimś tekturopodobnym materiale).
Potem zaprzestałem kopać bo zaczeły wychodzić mniej ciekawe fanty.
Pozdrawiam.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.