lukasz5 Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Napisano 21 Lipiec 2007 Jak Państwo widzą na niektórych elementach metalowych pozostałości złocenia czy to generalskie czy oficerski rapcie?
lukasz5 Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Napisano 21 Lipiec 2007 to dlaczego kordzik do którego były zapięte ma złoconą swastykę przy gałce? a wszystkie mają srebrną? i te rapcie na twoim foto mają okucia (ruki) srebrne? natomias moje mają mało widoczne lecz złote.
kowalinho Napisano 22 Lipiec 2007 Napisano 22 Lipiec 2007 o dlaczego kordzik do którego były zapięte ma złoconą swastykę przy gałce?"A skąd miałem wiedzieć, do jakiego kordzika były przypięte? Nie wspomniałeś o tym - to miała być identyfikacja rapci a nie kordzika.A co do złocenia to rzeczywiście jest mało widoczne - na tyle mało że go zupełnie nie widzę. Ale może i tam jest. A jeżeli jest, to faktycznie są to generalskie rapcie, jak napisał pan Królikiewicz, po 31 maja 42 ruki generalskie miały okucia złociste" Pozdrwiam
lukasz5 Napisano 22 Lipiec 2007 Autor Napisano 22 Lipiec 2007 niebulwersuj się. ja spokojnie pytam. Dziękuję za odpowiedz pozdrawiam.
lukasz5 Napisano 21 Lipiec 2007 Autor Napisano 21 Lipiec 2007 Jak Państwo widzą na niektórych elementach metalowych pozostałości złocenia czy to generalskie czy oficerski rapcie?
Pytanie
lukasz5
Jak Państwo widzą na niektórych elementach metalowych pozostałości złocenia czy to generalskie czy oficerski rapcie?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.