Cronos Napisano 20 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2007 Stałem się posiadaczem książki Jana Dąbrowskiego: Wielka wojna 1914 - 1918. Wiem że to bardzo ciekawa pozycja. Moje pytanie brzmi ile zostało wydrukowanych egzemplarzy i jaka jest jej szacunkowa wartosć rynkowa (nie sprzedaję). Co myślicie o zawartch w niej informacjach pisanych bądź co bądź prawie na gorąco po I wojnie światowej. Przeczytanie jej zajmie mi conajmniej resztę wakacji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek64 Napisano 10 Styczeń 2008 Share Napisano 10 Styczeń 2008 witam,posiadam drugi tom tej książki.Jak dla mnie napisana zbyt sucho, czyta sie dośc ciężko, nawał dat,nazwisk, jednostek wojskowych. Ciekawe zdjęcia. Spróbuj w antykwariacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hood Napisano 22 Styczeń 2008 Share Napisano 22 Styczeń 2008 Ostatnio (2000 rok) było wznowienie w wydawnictwie Kurpisz z Poznania. Kupiłem tom 2 i 3(1 i 4 nie było:() w centrum taniej książki w Krakowie za 20 zł za tom. Co do wiadomości to ciężko powiedzieć, bo w nowszych źródłach autorzy często powołują się na Dąbrowskiego i jest problem z weryfikacją. Ale parę ciekawych informacji się dowiedziałem.Pozdrawiam Hood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukalek Napisano 16 Styczeń 2010 Share Napisano 16 Styczeń 2010 Witam,mam pytanie odnośnie tego wznowienia. Mam możliwość kupna 3 tomów(bez pierwszego). Co obejmował tom I?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.