Skocz do zawartości

orty na forum

Gość rumburak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ratunku i tutaj inkwizycja stary wyluzoj pszeciesz to wszystko jedno liczy sie sam przekaz i
Napisano
To byl jezyk jak na uniwersytecie. A co, zly ??? :-)))
Napisano
piszesz ze nie uzywasz duzych liter ale swoja xywe zaczynasz z duzej liter buahahahahaha !!!!
Napisano
Panie Rumburak. Niech pan czyta przed wysłaniem własne posty, zamiast zwracać komuś uwagę. Litera Ł choćby, (alt +L) obowiązuje. Nieprawdaż? A po kropeczce, przecinku, itp. jest zawsze spacja. Można wytknąć więcej błędów. Proponuję, aby wprowadzono dział pt. Dyktando odkrywcy, gdyż zainteresowanie ortografią i interpunkcją na forum wzrosło. To chyba dojrzałość? Gratuluję wszystkim. Tak trzymać! No i oczywiście najlepsi poprawiali by czerwonym kolorem błędy, które popełniamy pisząc posty. A jak już będziemy mistrzami słowa, wtedy napewno nikt nikogo na forum nie będzie obrażał, ubliżał. Kultura musi być! To tyle. Pozdrowienia dla wszystkich. Hydraulik
Napisano
To znowu ja, facet, który wywołał ten temat. Dyktando Odkrywcy to doskonały pomysł panie Chydrant! Temat ortografii tak interesuje poszukiwaczy skarbów, że napisali w tej sprawie aż 24 posty! Tyle osób nie dyskutowało nawet o odnalezieniu TKSa w dobrym stanie! Jestem mile rozczarowany postawą szanownych odkrywców! Jeszcze raz wyjaśnię, że nie chciałem nikogo obrazi- ani pouczać. Po prostu chodziło mi o umiar, zdrowy rozsądek i nie przesadzanie w popełnianiu błędów.
Napisano
Czegoś tu nie rozumiem.
Po to zdaje się wymyślono ortografię żeby chociaż starać się z niej korzystać. Jeżeli popełniam jakiś błąd a popełniam je jak każdy, to na drugi raz staram się go uniknąć bo takie są zasady. I nie sprawia mi przyjemności chlubienie sie tym. Wiem że od czasu jak wynaleziono" dys-podobne choroby to zapadła na nie połowa polski ale nie dajmy się ogłupić.
Przypomina to sytuację z pomrocznością jasną". A tutaj jakaś inkwizycja zaczyna się robić na człowieka którego to razi. Ma prawo do swojej wypowiedzi bez narażania się na nagonkę. Jest to tak samo rażące jak plucie na ulicy, bekanie i pierdzenie przy jedzeniu, lub przepisy o pozwoleniach na broń. Nie chodzi mi o przecinki, kropeczki czy inne cuda ale rażące błędy ortograficzne. Powtarzam - rażące. Nie chcę tu nikogo pouczać czy prowokować do zbędnej dyskusji, jest to moje prywatne zdanie i możecie je uszanować lub nie. Każdy ma prawo robić co chce, jak chce i decydować o sobie ale chociaż nie róbmy z błędów towaru eksportowego jak ogórki czy jak w kawale popularnym w Niemczech jedź do polski na wczasy, Twój samochód już tam jest" bo tylko z tego znają nas inne nacje. Jak byśmy zareagowali na np. Gazetę Wyborczą czy Wprost z samymi bykami w środku. Podniosłoby się wielkie larum, jak to możliwe ?? Skandal
Kończąc składam oświadczenie:
Mój post nie jest skierowany przeciwko ani za konkretnym osobom, nie ma na celu wytykania czegokolwiek. Raczej do skłonienia czytających do refleksji.

p.s. I jest pełen błędów :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie