akcej Napisano 17 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2007 WitamKtoś pomalował farbą (olejną?)skórzaną ładownice czy jest jakiś sposób na jej usunięciepozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apollo18 Napisano 17 Lipiec 2007 Share Napisano 17 Lipiec 2007 Rozpuszczalnik?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 18 Lipiec 2007 Share Napisano 18 Lipiec 2007 Z chemią trzeba uważać. Spróbuj benzyna ekstrakcyjną. A najlepiej kup w sklepie rymarsko-szewskim specjalny zmywacz do skór. On usuwa farby i barwniki do skór, nie niszcząc jej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Fotki byłyby pomocne...pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M40 Napisano 22 Lipiec 2007 Share Napisano 22 Lipiec 2007 A jakiego koloru jest ta farba? Kiedyś widziałem ładownice pomalowane na biało w epoce (jako kamuflaż zimowy). :)Ja zastosowałbym aceton. Bardzo dobrze usuwa on farbę olejną a nie uszkadza skóry (oczywiście w odpowiednich dawkach). Kiedyś używałem acetonu do osuszania wykopanej ładownicy i wcale po tym nie ucierpiała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.