Pit_100 Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 Witam! Czy ktoś może mi pomóc w identyfikacji tego filtra do maski p.gazowej? Znaleziony na pozycjach radzieckich z 1941r. Sygnowany FE37. Od jakiego typu maski pochodzi?
R51 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Wysyp ze środka węgiel aktywny (te czarne baryłki), bo z czasem spowoduje przyspieszoną korozję pochłaniacza.Pozdrawiam
Pit_100 Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 A jak można to zrobić bez uszkodzenia filtra? Ewentualnie w najlepszy sposób?
R51 Napisano 15 Lipiec 2007 Napisano 15 Lipiec 2007 Nie zachęcam do odginania blachy na zgrzewach bo swoje już przeżył. Proponuję małą dziurkę wewnatrz gwintowanej tulejki wkręcanej w yjek" maski. Wegiel ma drobną granulację, więc wysypiesz go bez rozwiercania dziur wiertłem ósemką", dwójka" zupełnie starczy. Może też się zdarzyć, że cieńka blacha pochłaniacza gdiześ przerdzewiała na wylot i podczas czyszczenia węgiel posypie się samPozdrawiam
Pit_100 Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Napisano 15 Lipiec 2007 Witam! Czy ktoś może mi pomóc w identyfikacji tego filtra do maski p.gazowej? Znaleziony na pozycjach radzieckich z 1941r. Sygnowany FE37. Od jakiego typu maski pochodzi?
Pytanie
Pit_100
Witam! Czy ktoś może mi pomóc w identyfikacji tego filtra do maski p.gazowej? Znaleziony na pozycjach radzieckich z 1941r. Sygnowany FE37. Od jakiego typu maski pochodzi?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.