Skocz do zawartości

Wykrywacz w okolicach 2500 zl + pytania.

Dziki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Zamierzam w ciagu 3 miesiecy zrobic przesiadke na nowy wykrywacz. Cenowo nie powinien przekroczyc 2600 zl (plus koszty rat/kredytu). Do tej pory chodzilem z Rutusem Firstem, Rutusem Solarisem i Tesoro Tiger Sharkiem. Zastanawiam sie nad wymiana Solarki na cos lepszego. Wykrywacz zamierzam zakupic nowy.

Poki co zastnawiam sie nad nastepujacymi wykrywaczami - Tesoro Tejon, albo Minelab X-Terra 70 (jesli Tejon bedzie dostepny na raty). Jesli nie to bedzie porownanie do Vaquero. Tymi wykrywaczmai jestem zainteresowany. Ponadto chodzilem juz z wykrywaczami firmy Tesoro i sa to bardzo zgrabne urzadzenia, ktore przy odpowiednich ustawieniach pokazuja swoj pazur ;)

1. Czy Tesoro u dystrybutora mozna dostac w sprzedazy ratalnej? (Jesli tak, to moim wyborem do porownan bedzie Tejon).

2. Czy X-Terra 70 ma jakas gwarancje na uzytkownika poza 2 letnia gwarancja ustawowa? Chodzi mi o to jak w przypadku Tesoro - pierwszy uzytkownik ma gwarancje dozywotnia, co nie ukrywam moim zdanime jest bardzo powaznym poztywem swiadczacym na korzysc Tesoro.

Ponadto, czy uzytkownicy tych wykrywaczy mogliby sie podzielic jakimis spostrzezeniemi - porownaniami tych dwoch wykrywaczy? Moze jest ktos, kto korzystal z obu?

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

PS.
Nie odsylajcie mnie do innych watkow, chodzi mi o konkretne porownanie tych wykrywaczy :) Plus moze sugestie dotyczace czegos porownywalnego.
Napisano
Zaznaczam, ze nastawiam sie glownie na monetki i kolorek wojenny. Chcialbym jednak nie omijac przedmiotow jak bagnety, helmy itp.

Zapomnialem jeszcze tez wspomniec o pytaniu, jakie cewki na co polecacie w X-Terra 70.
Napisano
Witam.

Używałem obu. Zupełnie różne wykrywacze. W baaardzo duzym skrócie: Tejon jest bardzo dobrym sprzętem, czułym o świetnym zasięgu, ale X70 ma mnóstwo dodatkowych funkcji, które we właściwych rękach mogą okazać się bardzo przydatne. Identyfikacja tonowa, doskonała czułość, zmiana częstotliwości, różne warianty strojenia do gruntu etc.
W sumie mozna powiedzieć, że jest to bardziej uniwersalny wykrywacz. Szczegółowe opisy i porównania tych dwóch modeli znajdziesz na forum Thesaurus.

Pozdrawiam

VW
  • 3 weeks later...
Napisano
A co moglibyscie powiedziec na temat wykrywacza Tesoro Cortes? Bo zastanawiam sie aktualnie miedzy Cortesem a X Terra 70 ;)
Napisano
W sumie biore pod uwage, Tesoro Cortesa, Tejona, golego" XLT E-series, X-terre 70 i Fishera F-75.

Ktos moze rzucic jakies sugesie czy uwagi co do zestawienia tych wykrywaczy? Ktory warto wybrac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie