kuba321 Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Sygnet z brązu. Był zgięty, ale dał się naprostować. Możecie coś więcej powiedzieć na jego temat? Moje skromne zdanie to - wiek III lub IV, a może się mylę? Pomóżcie. Z góry dziękuję....CirrusCX
kopijnik2 Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 na podstawie czego tak datujesz?kształtu?ornamentyki?czy metalu?
kuba321 Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Napisano 12 Lipiec 2007 Ja datuję na podstawie innych rzeczy znalezionych w tym miejscu, teraz wychodzą kolejne. A z resztą metal, kształt i szlif powinien dla znawców stanowić podstawę do zidentyfikowania... być może sygnet trafił się tam przypadkowo, bynajmniej wyglądem pasuje do rzeczy z okresu GRUBO przed w XX. Dzięki PATRON - przyjąłem Twoje zdanie. Dlaczego akurat wiek XX ? ...CirrusCX
Pytanie
kuba321
Sygnet z brązu. Był zgięty, ale dał się naprostować. Możecie coś więcej powiedzieć na jego temat? Moje skromne zdanie to - wiek III lub IV, a może się mylę? Pomóżcie. Z góry dziękuję.
.
.
.
CirrusCX
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.