arsaces Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 Witam i proszę o pomoc. Nabyłem talerz od DP-27 stan prawie magazynowy i coś mnie podkusiło, żeby go rozkręcić. Sprężyna uległa gwałtownemu rozprężeniu i magazynek się rozleciał. Wprawdzie go złożyłem na nowo, ale mam 2 problemy. Po pierwsze- nie wiem czy sprężyna ma być naciągnięta mocno - na cały obrót czy wystarczy tylko na część obrotu? Po drugie - jak mocno powinien być przykręcony podajnik czyli taka zaślepiona łuska, która popycha naboje - jak ją dokręcę za mocno to włożony pojedynczy zdezaktywowany nabój luźno lata" - podajnik nie dociska, a jak dokręcę słabiej to wprawdzie nabój dociska, ale trudniej jest przekręcać talerze względem siebie, bo podajnik się rusza i blokuje ruch talerzy. Pozdrawiam i proszę o poradę. Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek419 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Witam.Podobne problemy z tym magazynkiem mieli jego użytkownicy t.j armia czerwona, podobno sprężyna była za słaba i nie dosyłała prawidłowo naboi.A tak na marginesie do położenia na półkę całkowicie sprawny magazynek chyba nie jest ci potrzebny.pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsaces Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 Dzięki! Jasne, magazynek ciekawie się prezentuje, nie musi być sprawny. Jeżeli pierwotni użytkownicy mieli z nim problemy to znaczy, że ja mojego nie popsułem - i o to mi chodziło. Dzięki i pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Modelarz91 Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Witam ostatnie znalazłem właśnie magazynek od DP jest w nim pełno śmieci mianowicie podkładki i nakrętki i teraz moje pytanie jak go rozkręcić śruba zdrowa tylko zapieczona bardzo mocna jak się z tym uporać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 WD 40 i ostukiwać. Jak nie pomoże to podgrzej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.