Skocz do zawartości

magazynek do DP-27

arsaces

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam i proszę o pomoc. Nabyłem talerz od DP-27 stan prawie magazynowy i coś mnie podkusiło, żeby go rozkręcić. Sprężyna uległa gwałtownemu rozprężeniu i magazynek się rozleciał. Wprawdzie go złożyłem na nowo, ale mam 2 problemy. Po pierwsze- nie wiem czy sprężyna ma być naciągnięta mocno - na cały obrót czy wystarczy tylko na część obrotu? Po drugie - jak mocno powinien być przykręcony podajnik czyli taka zaślepiona łuska, która popycha naboje - jak ją dokręcę za mocno to włożony pojedynczy zdezaktywowany nabój luźno lata" - podajnik nie dociska, a jak dokręcę słabiej to wprawdzie nabój dociska, ale trudniej jest przekręcać talerze względem siebie, bo podajnik się rusza i blokuje ruch talerzy. Pozdrawiam i proszę o poradę. Michał
Napisano
Witam.Podobne problemy z tym magazynkiem mieli jego użytkownicy t.j armia czerwona, podobno sprężyna była za słaba i nie dosyłała prawidłowo naboi.
A tak na marginesie do położenia na półkę całkowicie sprawny magazynek chyba nie jest ci potrzebny.pozdrawiam.
Napisano
Dzięki! Jasne, magazynek ciekawie się prezentuje, nie musi być sprawny. Jeżeli pierwotni użytkownicy mieli z nim problemy to
znaczy, że ja mojego nie popsułem - i o to mi chodziło. Dzięki i pozdrawiam Michał
  • 1 year later...
Napisano
Witam ostatnie znalazłem właśnie magazynek od DP jest w nim pełno śmieci mianowicie podkładki i nakrętki i teraz moje pytanie jak go rozkręcić śruba zdrowa tylko zapieczona bardzo mocna jak się z tym uporać ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie