Skocz do zawartości

Do posiadaczy GARRETT GTI 2500

maczupiczuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy ktos mi wytlumaczy dlaczego stare zardzewiale przedmioty np.(poczawszy od gwozdzia po starą łopate) praktycznie zeżarte przez rdze bija od 9 do 11,5 punkta a dzwiek powiedzmy charakterystyczny dla przedmiotow z miedzi czasami jest to taki charakterystyczny zalamujacy sie sygnal, oczywiscie nie jest to za kazdym razem ale czesto. W promieniu metra nie znajduja sie inne przedmoty!!!
Napisano
sam nie mam 2500 ale 2 kolegów z tym lata - sprawdź na innych (niższych ale stabilniejszych) ustawieniach czulości
Napisano
niestety to jest minus gti 2500 stare zelastwo mocno skorodowane ma zawsze wiekszom objetosc niz to jest w zeczywistosci a czym glebiej lezy to zelastwo to wykrywacz odbiera to jako kolor,zrob sobie test np. na samochodze z bliska bendze odbierac jako zelastwo a czym dalej bendzesz to bendze bilo jako kolor ja jak chodze i pokazuje mi nakolor duzy przdemiot na duzej glebokosci i ikony skakajom to kilka razy sie zastanawiam czy to kopac:)zalezy to od miejsca gdzie kopie.

pozd.
Napisano
Było pisane po wielokroć.
To nie domena GTI tylko praktycznie każdego wykrywacza dynamicznego. W 90% wystarczy przełaczyć sie na tryb statyczny lub grzebnąć lekko grunt i wykrywka już się zdecyduje.
Parafrazując znane ie wszystko złoto co się świeci" niestety ale ie wszystko żelazo co rdzewieje"
  • 3 weeks later...
Napisano
Cześć!

Również mam Garetta Gti 2500 i jestem bardzo zadowlonym użytkownikem po Rutusie Solarisie.(który też był dobry ale mniej stabilny)

Mam pytanie, z jaką cewką chodzicie na monetki po polach/drogach ?
Oczysiście wiem, że czym bardziej zasmiecone miejsce tym łatwiej jest używać mniejszej cewki jednka pytam o standardowy wypad na moneciaki.
Ja osobiście używam mniejszej 9,5 cala. Czasami się zastanwiam czy dużo na tym trace. Kiedyś próbowałem z większą 12,5 calową, którą również posiadam jednak wtedy miałem problemy z namierzaniem no i trochę ręka boli.

pzdr
Napisano
Ja tez smigam z 9,5 cala i to praktycznie zawsze-12,5 zakladam tylko jak szukam czegos konkretnego-kiedy wiem ze kazdy cm zasiegu sie liczy.Czy duzo tracimy?hmmm ciezko powiedziec ale biorac pod uwage ze 90% rzeczy zalega na glebokosciach do 30 cm to chyba niewiele tracimy.Duza cewka jest chyba najbardziej uzyteczna na stalowa militarke bo przy monetach i innym pieronstwach sprawia problem w namierzaniu.Czy uzytkownicy mogliby mi napisac jakich programow uzywaja do szukania monet?Oraz moze ktos wreszcie mi powie jak sie zaprzyjaznic z trybem statycznym bo probowalem wiele razy ale ciagle mi cos buczy i nie wiem co sie dzieje.Ja ogolnie szukam na trybie dynamicznym program custom czulosc 8 sygnal widacy wiadomo na granicy slyszalnosci belltone wlaczony bi level wlaczony surfance i salt elim wylaczony czestotliwosc na 5.Czy to dobre ustawienia czy cos zmodyfikowac?Szukam ogolnie drobnicy-monet odznaeczen lusek itp.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie