Skocz do zawartości

HS-3 i magnes neodymowy-pytania

Maniek7_2006

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

1.Mam pytanko, czy 50cm na odznakę to dla HS-3 dużo, czy jeszcze można z niego więcej wyciągnąc???

2.Zrobiłem sobie uchwyt do magnesu neodymowego z blachy kwasowej, której magnes nie przyciąga, ale przez nią rwie rzeczy żelazne, czy magnes stracił na mocy czy moc ma taką samą?

PozdrO
Napisano
Maniek zszokowałeś mnie!!!

ale przez nią rwie rzeczy żelazne"- to twierdzisz, że twój neodym wcześniej wyciągał moniaki z rzeki?
Napisano
Chodzi mi oto że ma moc przez blachę z kwasówki, chodzi mi oto czy nie stracił na mocy przez tą kwasówke.

PozdrO

PS. Do posiadaczy Smętka, cyz da się z niego jeszcze coś wyciągną.

Ja złapałem odznake na jakichś 50cm, na ustawieniach DYSCR=3, TUNE=4,5
Napisano
Troche stracil, ale przede wszystkim przez to, ze odleglosc, od srodka magnesu sie zwiekszyla. Jesli np masz mages walcowy 70 x 40 i zrobisz mu obudowe, ktora dystansuje przyciagany przedmiot o 5 mm od magnesu , to sila przyciagania podstawy zmniejszy sie jakies 1,6 raza.
Napisano
albo drzwi z malucha:P, a co do smetka to uwazam ze juz za wiele z niego nie wyciagniesz, jezeli wyciagasz odznaki z 50cm to super!!ale na jakis wiekszy zasieg na nie bym sie za bardzo nie nastawial:)
Napisano
Szkoooda;) Ale i tak super zasięg, odznaki jeszcze nie wykopałem, mam nadzieję że teraz na wyjeździe coś wyjdzie:) To jest zasięg w powietrzu do przedmiotu o podobnej budowie i kształcie i z podobnego metalu.

PozdrO
Napisano
Możliwe w teorii jest wszystko. No to może pochwali sie ktoś kto wyciaga z ziemi odznaki Smetkiem z glebokości 50 cm. Teoria a rzeczywistość to dwie różne sprawy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie